(82-87) En braços de la victòria madura

(82-87) En braços de la victòria madura 2359 1647 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Gran victòria avui del MoraBanc Andorra a Miribilla per 82-87 sobreposant-se a moltes dificultats. D’entrada la primera i més important el rival, un Retabet Bilbao Basket que està jugant molt bé i que a l’abric del seu públic encara augmenta més la seva perillositat. Per tant una victòria a Bilbao en condicions normals ja seria una gran alegria i més amb l’equilibri que hi ha a l’ACB. Però és que avui les condicions no eren normals. L’equip ha jugat sense Tyson Pérez, Bandja Sy i Moussa Diagne, que passen per ser autèntics centineles de l’estil agressiu I dinàmic que s’aplica aquesta temporada. Però les baixes, a vegades passa, han unit encara més els jugadors que avui tenien la responsabilitat de jugar i fer-ho el millor possible. I s’han donat veritables mostres de generositat en l’esforç i per l’equip de diversos jugadors que han hagut de jugar en posicions no habituals i davant de jugadors molt potents. A banda d’això, el partit, com tots, ha tingut un munt de petites i grans batalles i fins el tram final no s’ha decantat del costat visitant. El MoraBanc avui ha mostrat solidesa i maduresa per sobreviure als mals moments, que n’hi ha hagut, per acabar imposant la seva llei en una pista en la que fa ben poc havia perdut el Reial Madrid. I mals moments vol dir patir de valent en el rebot a la primera part o tenir moments de no ficar gens. A cada desafiament que el partit anava plantejant el MoraBanc ha trobat resposta. A la primera part, que ha acabat 49-48, amb l’encert en el triple i en la segona sabent patir i collant les dents en defensa per poder veure prop el rival i esperar que tornès l’encert. Els d’Ibon Navarro han passat d’estar 56-59 a 67-59 en un període en que el Bilbao dominava les dues pintures i en què semblava que havia iniciat una dinàmica que li aplanava el camí de la victòria. Ho semblava. El MoraBanc tenia sempre més arguments avui per allargar la discussió. I ho ha fet amb enorme tossuderia fins arribar a tallar l’arbre en els darrers 3 minuts. Quan més ferms havien d’estar els tricolors ho han estat. En gran part per feina col·lectiva però també perquè, un dia més, Clever Hannah ha estat sensacional. El menut base de New Jersey ha estat el gran protagonista de la reacció final, manant i anotant. Hannah ha fet 20 punts i ha repartit 4 assistències per 26 de valoració. Tres jugadors més han estat fonamentals avui. Todorovic ha valorat 22 i ha anotat 17 punts. Dejan Musli ha valorat 21 amb 15 punts i 12 rebots. I David Jelínek ha anotat 18 punts mollt valuosos i en moments importants.

El MoraBanc Andorra suma 7 victòries i 5 derrotes després de les 12 primeres jornades i avui dormirà quart de la Lliga Endesa. Dormirà tard perquè la nit serà de viatge en bus. Aquesta setmana esperen dos partits a casa contra Maccabi Rishon Lezion dimecres a les 20h i dissabte a les 20h30 contra Iberostar Tenerife.