(84-67) Fall domina un partit que es resol al darrer quart

(84-67) Fall domina un partit que es resol al darrer quart 1774 1181 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota del MoraBanc Andorra a la pista del TD Systems Baskonia per 84-67 en un d’aquells partits en els que no hi ha massa a dir des de la perspectiva del perdedor perquè la victòria local ha estat totalment justa. El campió de lliga ha anat ajustant els seus tentacles mica en mica sobre un MoraBanc Andorra que ha començat molt bé, amb determinació i encert, 12-20 i 18-23 a la fi del primer quart. La sensació és que Baskonia anava entrant en partit mica en mica conscient de la seva superioritat i esperant el moment en què el partit fes un click favorable als seus interessos. I el click ha arribat en el segon quart per dos motius. Un ha estat segellar l’encert tricolor des del perímetre i l’altre el partit sensacional que ha fet Yousoupha Fall que ha acabat amb 38 de valoració gràcies als 17 punts, 14 rebots i 4 taps. El gegant de 2.21 ha dominat el partit a l’estil de Tavares i això per ell és un elogi perquè no sempre s’ha trobat tant còmode, Parakhouski ha debutat amb dos punts però se l’ha vist lògicament mancat de connexió amb els companys i el millor que es pot dir d’ell és que ha estat una víctima més del poder de Fall. Al descans les coses estaven 42-37 però la tendència del partit ja havia girat i els d’Ivanovic controlaven el partit. La sempre admirable capacitat per no rendir-se del MoraBanc s’ha vist durant tot el tercer quart. És un posicionament tossut tot i les dificultats que manté viu l’equip en els partits tot i no estar gaire fí. I això ha durat fins l’arrencada del darrer quart. S’ha entrat en el darrer període amb 61-53 i el MoraBanc, amb unes quantes bones defenses, ha estat capaç d’estirar-ho fins el 61-56. Però la bona defensa local i la manca d’encert o de claredat de l’atac tricolor ha acabat per frustrar l’habitual esforç del MoraBanc. Els d’Ibon Navarro han cedit en la recta final i els 17 punts de diferència son la mostra del que et pot passar si no vas amb el ganivet a la boca els 40 minuts contra aquests equips. I dient aquests no ens referim només a la condició d’Eurolliga de l’equip de Vitòria sinó, també, al fet que passa per un moment dolç. La pitjor sensació pels jugadors és la de posar-hi la màxima voluntat i no ser perillosos pel rival, un punt en el que clarament hi ha molt marge de millora quan la confiança reaparegui i l’equip ja estigui al complet. Avui el millor, de molt llarg ha estat Senglin que ha valorat 23 i ha fet 20 punts. Temps per cicatritzar n’hi haurà poc. L’equip viatja ja cap a casa perquè dilluns a les 18h30, a la BMB, el rival és el líder de la lliga, el Real Madrid, que ha derrotat el Tenerife a casa seva fa una estona, amb remuntada inclosa. Serà difícil, segur. Impossible, segur que no és.