(84-79) Correcte però no perfecte, derrota al Palau

(84-79) Correcte però no perfecte, derrota al Palau 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Perdre un partit amb el Barça al Palau no és una ferida molt dolorosa, no per concepte. Però la manera com s’ha emportat el partit el Barça al Palau per 84-79 deixa un regust amarg en el paladar tricolor. La sensació que era un bon dia per donar un ensurt al gegant blaugrana plana sobre l’anàlisi final tot i que un examen al partit dels homes de Peñarroya els donaria un notable clar. El MoraBanc ha estat sòlid, resistent i sempre reconeixible però en el moment clau ha trobat a faltar una miqueta de màgia per fer trontollar l’artilleria local. I tot això ha passat en un dia bonic pel club, per la marea tricolor que ha acompanyat l’equip a Barcelona. Prop de 300 persones han fet que en molts moments el crit que se sentís al camp fos ‘Força Andorra’.

El primer quart andorrà ha estat excel·lent amb Shermadini i Vojdan assumint el protagonisme esperat. El matx ha arrencat bonic, amb els dos conjunts fent-se mal però l’ordre andorrà li ha donat els primers avantatges. 9-14 per exemple. El Barça s’ha ajustat fins capgirar el marcador però a la conclusió dels primers 10 minuts, el domini era visitant per alegria dels aficionats andorrans. 21-25.

El segon quart, de llarg, ha estat el més lleig. Cap dels dos equips trobava cistella i s’han fet molt pocs punts. Les pissarres de Pascual i Peñarroya servien per curtcircuitar el joc del rival. La primera ratxa d’Schreiner, n’ha tingut dues, ha permès l’equip andorrà seguir respirant i arribar al descans amb un 35-35 que ho deixava tot obert. El Barça anava trobant Ribas, Perperoglou i akguna coseta de Navarro i anunciava que a la segona part premeria l’accelerador.

I així ha estat. Tomic ha començat a comparèixer, com sempre, i el partit ha virat cap el costat blaugrana. Però només lleugerament perquè amb molta personalitat el MoraBanc ho contestava tot. Els locals volien marxar i no podien. Com a molt ho han fet de 5 punts. Schreiner, amb un triple des de Sant Polkten, o més lluny, tancava el quart posant el 60-58 a l’electrònic. Els jugadors del Barça acceleraven però cada cop que es giraven per veure quin avantatge tenien es trobaven amb l’equip andorrà bufant el clatell.

El darrer quart ha estat blaugrana. Augmentant el nivell defensiu, llistó eurolliga, els de Xavi Pascual han incomodat cada cop més un MoraBanc en que Gio Shermadini patia molesties per rampes a les cames. I per molt que els de Peñarroya anaven fent la goma, al final s’ha estirat tant que s’ha fet un foradet que el Barça ha gestionat fins obtenir el triomf. Faltant prop de 4 minuts 3l domini local era 86-77 i semblava que els tricolors guardaven l’espasa. Però encara hi ha hagut temps per una darrera mostra de constància i rebelia guiada per un gran Beto. El MoraBanc s’ha posta 80-77 i 82-79 davant d’un Palau que no les tenia totes i que ha celebrat alleugit la victòria.

Per l’equip andorrà, la mística de guanyar un gran segueix sent territori per descobrir en la nova etapa ACB, tot i haver estat molt a prop en un parell d’ocasions.

Els millors homes del MoraBanc Andorra han estat Shermadini, Beto i Schreiner. El georgià ha estat el far amb 17 punts i 6 rebots, el portugués ha fet 13 punts amb 7 rebots i l’austríac ha anotat 13 punts amb 3 triples. Pels locals, amb 19 de valoració, els millors han estat Pau Ribas i Perperoglou.

El proper dissabte, a les 21h a la BMB, la festa de competir a la millor lliga d’E uropa continua amb la visita de l’Iberostar Tenerife.