(85-73) Sòlida victoria contra Trento

(85-73) Sòlida victoria contra Trento 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria avui del MoraBanc Andorra contra el Dolomitio Energia Trento italià per 85-73 en partit de la segona jornada de la Regular Season Eurocup. Victòria necessària per inaugurar el compte de triomfs europeus del curs i també amb un punt balsàmic per posar una mica de sucre a l’amarga derrota de dissabte passat contra el València. Hi ha ganes de veure jugar bé l’equip, la sensació és que estem davant d’un projecte que un dia apretarà a córrer i ja no el pararà ningú. Una espècie de Forrest Gump el dia que li cauen els ferros de criatura. Hi ha talent, hi ha ambició i hi ha físic però l’inici no està sent fàcil per aquest Morabanc Andorra i per això aquesta sòlida victòria amb rampells de bon joc és molt important. És cert que avui els bons moments de l’equip, que n’hi ha hagut, han fet pensar que els d’Ibon Navarro marxarien en el marcador i acabarien sumant una victòria encara més còmoda però el joc anàrquic i molt individual del rival ha acabat sent difícil de desxifrar en alguns moments. Sigui com sigui avui, i això és important, Amine Noua s’ha tornat a posar els galons i ha fet 20 punts convertint-se en el màxim anotador del seu equip i també en el jugador més valorat de l’equip amb 18. Per tant el MoraBanc Andorra avui ha fet una bona inversió en si mateix per guanyar confiança i consistència de cara al que vindrà. D’entrada dissabte a les 18h a la Bombonera un partidàs contra Unicaja de Màlaga.

Anant al partit el MoraBanc sabia que l’equiop italià patiria contra una defensa agressiva i ordenada. I això ha aplicat des del primer moment amb Codi Miller-Yintire com a punta de llança (avui ha repartit 12 assistències per cert). Guiats per la capacitat per complicar cada moviment dels visitants els tricolors han anat trobant sensacions sempre en funció de sentir que dominaven. No era senzill adquirir aquestes sensacions perquè el rival té un joc d’aquells que es pot analitzar però precisament per determinar-lo imprevisible. Els 5 jugadors nordamericans que copen els minuts tenen arguments per ser perillosos però a dia d’avui no semblen anar a la una regularment durant el partit. Jordan Caroline ha fet 24 punts, per posar un exemple. El primer quart ha acabat 21-10 i al descans la cosa estava 46-30. Però en el tercer quart, compte, en un moment donat el marcador deia 55-53 i més d’un veía que la cosa es podia complicar. I ha estat en aquest tram quan el MoraBanc ha buscat i trobat racons de seguretat en el seu joc que l’han portat a distanciar-se ràpidament per acabar sumant un triomf que fa dormir bé a tothom  per vetllar armes per dissabte.