(85-79) Més voluntat que encert a Lugo

(85-79) Més voluntat que encert a Lugo 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La derrota d’avui per 85-79 a la pista del Café Candelas Breogán fa mal per diverses trajectòries. Apel·lant al símil taurí, una és perquè és una derrota que pràcticament tanca el debat sobre la Copa del Rei, un dels objectius de la temporada per part de tots els integrants de l’equip i el cos tècnic. Dir-hi virtualment adéu no és fàcil. Una altra de les trajectòries és que perdre avui va a parar al mateix centre de dolor on encara no havia interromput del tot els seus missatges el partit d’avui fa una setmana a la BMB contra Delteco GBC. I una tercera, íntimament relacionada amb l’anterior, és que les dues darreres derrotes en lliga s’han produït contra els dos darrers de la classificació. Per altra part, les conseqüències de la davallada posterior ales finestres FIBA, tres derrotes consecutives, són que els d’Ibon Navarro han deixat que els equips de la part baixa comencin a esbufegar el clatell amb certa força. I més enllà de si els objectius de l’equip eren més elevats a priori,ara l’únic que compta és recuperar la confiança i començar a guanyar partits que és el que compta en realitat. Les grans novel·les estan fetes de moltes pàgines, només amb la tapa no s’encisa cap lector. Doncs toca dotar de contingut constant i de qualitat a la història d’aquesta temporada, amb Copa o sense. Queda molt per gaudir i moltes coses importants per seguir consolidantel camí del club a la millor lliga d’Europa.

Anant al partit d’avui s’ha de dir que el que menys se li podria recriminar als jugadors és falta d’entrega. Tots i cadascun dels que han jugar hi han posat cor a la pista. El que no hi ha hagut és encert (sobretot de3 punts 5/21), ni gaires bones decisions en moments claus. I al davant, els d’Ibon Navarro s’han trobat un Breogán determinat a lligar la segona victòria consecutiva a casa després de tombar el Madrid 6 dies abans. I els gallecs han sabut castigar cruelment i quan més falta ha fet els errors tricolors. I això que el partit ha començat bé, amb avantatges andorrans, que han arribat als 6 punts, 13-19. I en aquest moment, una mica com al partit de València de fa 15 dies ha arribat un parcial terrible per l’equip local, 18-3. I el partit que ha quedat ja no ha tornat a ser el mateix. 31-22 s’ha posat e marcador i el Pazo dos deportes s’enfonsava. Però el MoraBanc ha tornat per primer cop al partit,després ho ha tornat a fer. Els tricolors han tingut fins i tot opcions d’atrapar els locals però en el darrer minut i mig hi ha hagut una nova estirada a base de tirs de tres punts. I el 39-33 al descans ho deixava tot obert. I l’arrencada del segon temps s’ha assemblat al que s’havia vist en el segon quart. El MoraBanc ha anat a remolc, era un voler i no poder. I el Breogán ho ha aprofitat per marxar amb un 50-38 i un 52-40 que ja eren preocupants entrada la segona part. Però els d’Ibon Navarro han continuat sent tossuts i han tornat a entrar al partit. Amb 54-53 i amb 57-55 hi ha hagut dos atacs en què Ennis ha tingut tir per capgirar però no l’ha pogut anotar (el canadenc ha fet 6 punts i ha valorat -2 en un dels factors que segur no han ajudat en els trams decisius). El tercer quart ha acabat 74-69 amb el MoraBanc fent la goma en un exercici digne d’Escartín. I al final ha faltat llum en el joc de l’equip, un punt d’inspiració per revoltar el que estava passant. I la victòria s’ha quedat a Lugo.

Hi ha hagut dos jugadors, tot i la derrota, que han fet un gran partit. Oliver Stevic ha valorat 20 amb 13 punts i 10 rebots i John Shurna ha fet 18 punts i ha estat qui ha mantingut viu a l’equip en molts moments.

L’equip torna demà cap a Andorra i no entrena fins el dia de Sant Esteve. Dissabte vinent el Movistar Estudiantes visita la Bombonera i tal i com està el panorama, tocarà lligar la victòria sí o sí.