(85-87) Victòria històrica

(85-87) Victòria històrica 1500 1012 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra, a semifinals de la Copa del Rei. Sí: a semifinals. Diuen que la tercera és la bona i, en aquest cas, l’equip del Principat ha aconseguit una victòria mai abans vista a la Copa del Rei, després de dues participacions (1995 i 2017) sense triomfs. La victòria contra l’Iberostar Tenerife, però, s’ha definit amb un final d’infart.

Els d’Ibon Navarro han dominat bona part del partit. Malgrat un començament desfavorable, amb un 8-2 durant els primers dos minuts, els andorrans remuntaven amb un joc molt físic. Un triple de Dejan Todorovic capgirava el marcador (18-19) i liderava el bon ritme del MoraBanc.

El partit semblava molt de cara a l’equip tricolor, tant així que aconseguia el màxim avantatge parcial al tercer quart (44-54). No obstant això, el rival –que arribava al partit amb la corona de campió de la Copa Intercontinental- ha escurçat diferències amb l’aportació de Gio Shermadini i Marcelinho Huertas, avui el jugador amb el rècord d’assistències a la història de la Copa del Rei. El marcador ha estat amb un 59-59 al final del tercer quart, però ràpidament el MoraBanc ha reaccionat per arribar als últims 10 minuts amb un 62-70.

L’últim quart ha estat una autèntica muntanya russa: el Morabanc guanyava amb un 70-77 que semblava còmode, però l’equip canari no volia rendir-se i fins i tot ha capgirat el marcador amb un 8-0 de parcial. Un triple de Frantz Massenat mantenia viu al MoraBanc i allargava el frec a frec al marcador. L’equip tricolor perdia amb un 85-84 a falta de 35 segons, però Nacho Llovet aconseguia capgirar, un altre cop, en favor del Morabanc. Una falta de Jeremy Senglin en atac al servei de fons donava una bona oportunitat al rival d’endur-se la victòria però Konate perdia la pilota. Finalment Clevin Hannah sentenciava amb un tir lliure l’històric triomf per 85-87.

Todorovic, amb 20 punts, ha acabat com el millor anotador de l’equip del Principat, seguit per Moussa Diagne, amb 14 punts, i Massenat, amb 11. El serbi a més ha estat el jugador amb la millor valoració (20).

Una victòria amb un final de bogeria, però que permet inscriure al MoraBanc Andorra a la semifinal de la Copa del Rei 2020. El següent partit serà demà dissabte a les 21h contra l’Unicaja Màlaga, l’equip amfitrió d’aquesta edició de la Copa.