(86-74) Flocs de playoff, flocs de somni

(86-74) Flocs de playoff, flocs de somni 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El dia de la gran nevada de la temporada fins ara, sempre ho recordarem així, el MoraBanc Andorra s’ha classificat brillantment per jugar els playoffs pel títol de l’Eurocup derrotant el Zenit Sant Petersburg per 86-74 en un gran partit de bàsquet. Els d’Ibon Navarro, davant una Bombonera amb menys públic per la nevada però absolutament entregada, han completat un partit sensacional mostrant recursos, fermesa i maduresa per superar un rival de gran nivell i la baixa d’Andrew Albicy que al final no ha pogut jugar pel tall que porta en un dit de la ma dreta. I és que el MoraBanc (que ha guanyat 7 dels darrers 8 partits i el que ha perdut va ser per un punt i tenint tir per guanyar) ha ofert la imatge del darrer mes basada en bona lectura del joc i en una gran capacitat competitiva per donar el millor en els moments culminants del matx. Ha passat avui però ja és una constant d’aquest tram de temporada, is’ha de dir sense empetitir-ho que durant tota l’Eurocup aquest ha estat el comportament de l’equip. El MoraBanc ha guanyat els 4 partits que ha jugat fins ara en el Top16 i la nova batalla per la que s’ha de seguir lluitant un cop aconseguida la classificació és mantenir la primera posició del grup que eslluitarà amb Unics Kazan.

El partit d’avui ha estat dominat pels tricolors tot i que la victòria no s’ha vist lligada fins els darrers 4 minuts. La posada en escena ha estat molt bona. Ritme, energia i, com està passant en tots els darrers partits, diversos jugadors disposats a ser protagonistes quan ha fet falta. I el més important és que això passa de manera alterna, no sempre és el mateix jugador el que acaba traient les castanyes del foc. Avui, per exemple,Rafa Luz ha fet un partit sensacional amb 12 punts i 6 assistències per 21 de valoració. El seu concurs ha resultat fonamental i més tenint Albicy de baixa.David Walker ha valorat 26 amb 20 punts i 7 rebots i Dylan Ennis també ha fet 20 punts i ha assumit molta responsabilitat quan ha fet falta. Moussa, Vitali o Upshaw han fet menys números però ha contribuït de manera decisiva a la victòria.

El primer quart ha acabat 24-19 i al descans s’ha arribat amb 43-38. Però el tercer quart ha estat dels de Joan Plaza que han estat agressius i han arribar a col·lapsar força l’atac local. El Zenit ha arribat a capgirar el marcador en el tercer quart i a l’inici del darrer període. Però com més fort picava més dur responia el MoraBanc Andorra que, a més, cada cop defensava més i tancava millor el rebot. I així, a cops de geni al davant i al darrere, s’ha escrit la història d’una victòria preciosa. Un premi brutal i un altre pas endavant més en la història del club. Playoff pel títol d’Eurocup a la butxaca i el millor de tot és que això no s’ha acabat.

La vida? Molt moguda. Tant com per demà començar a preparar de seguida el partit contra Ucam Múrcia ( a Múrcia) de dissabte.