(86-79) Tavares tanca el pas un excel·lent MoraBanc

(86-79) Tavares tanca el pas un excel·lent MoraBanc 2515 1677 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Al final la victòria s’ha quedat al Wizink center. El Madrid ha guanyat per 86-79 de manera ajustada i al mateix temps merescuda perquè ha dominat sempre el marcador i a més ha comptat amb un jugador que ha exercit la seva tirania sobre el parquet: Eddy Tavares amb 32 de valoració. Possiblement l’actuació del gegant de Cap Verd ha estat la diferència més significativa entre els dos equips avui. I aquest és el gran mèrit del MoraBanc Andorra avui, haver portat els blancs al terreny d’haver d’activar la seva arma més important i haver-ho de fer perquè si no potser la victòria hagués viatjat cap els pirineus. L’equip tricolor ha estat resistent, treballador i sempre amb la fe suficient per discutir el destí que semblava tenir adjudicat el partit des del primer quart. Els primers 10 minuts han acabat 24-12 i la informació que enviava el partit era d’estar davant d’una matinal còmoda pels de Pablo Laso. Des de la perspectiva tricolor l’aspiració que se sol albirar en aquests casos és no perdre de gaire. Però la constància dels d’Ibon Navarro ha anat donant fruits ja cap a l’equador del segon quart. Havia marxat de 15 el Madrid amb producció de molts jugadors i amb respostes a totes les preguntes o exigències que plantejava la defensa del MoraBanc. Però els taps de Dimè, els punts de Jelínek i els rampells que anaven deixant Senglin i Hannah han guiat l’equip a mantenir-se dins del partit des d’aquest moment i fins el final. Això i la defensa, clar. El MoraBanc Andorra ha guanyat els dos darrers quarts i ha estat tossut fins a l’extenuació. El 51-39 del descans, com dèiem, feia pensar en què la diferència podia estirar-se fins els 20 punts que sempre és una referència psicològica. Però ha anat a l’inrevés. En un parell d’ocasions el MoraBanc ha tingut bola per posar-se a 3 punts i no ha anotat. Sempre que s’ha donat aquesta situació el Madrid ha reaccionat portant la distància prop dels 10 punts on se sentia administrador del partit. Però faltant menys de dos minuts un triple de Gielo ha deixat la diferència en un 78-75 que feia pensar en completar la remuntada. Tavares ho ha impedit, curt i ras. Així és com ha anat. Aquest MoraBanc sembla capaç de donar moltes alegries en el que queda de temporada, que és molt. Avui els més valorats han estat David Jelínek i Malick Dime amb 15. El senegalés ha fet 11 punts i 4 taps i el txec ha anotat 16 punts. Hannah ha fet 10 punts i ha donat 6 assistències i Senglin ha fet 12 punts. Dimecres visita a Herbalife Gran Canària a Eurocup i dissabte vinent a casa visita d’Iberostar Tenerife en partit de lliga.