(87-72) La lluita no és suficient per aturar una gran Virtus

(87-72) La lluita no és suficient per aturar una gran Virtus 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

A vegades es perd i a vegades et guanyen. I és el cas d’avui. El MoraBanc Andorra ha caigut per 87-72 a la pista de la Virtus Segafredo de Bolonya en un partit en què els locals han exhibit el múscul que se’ls suposa. L’equip italià ha respost a la pessigada que ha rebut en un primer quart espectacular dels tricolors amb la Llei de la selva. O la del mar. O sigui el gran s’acaba menjant el petit. Davant d’això els d’Ibon Navarro han posat l’ànima durant els 40 minuts tot i haver de remar i molt a contracorrent. Només aquest punt de coratge i responsabilitat ha salvat els tricolors d’encaixar una severa pallissa perquè la Virtus, un cop ha olorat la sang, no ha deixat de clavar els ullals. Els 15 punts de diferència finals, segons es miri, es poden apuntar com a mèrit d’aquest esperit de resistència.

El primer quart ha estat un xou. Felicitat pura amb 7 de 9 en triples. El 17-28 final era lògic vist l’escandalós nivell d’encert dels d’Ibon Navarro. I en el segon quart, guiats pel pivot Gamble, els de Djordjevic han pujat i pujat el volum. Cada cop més. En els contactes, en l’encert i en l’agressivitat. I tot coordinat amb la graderia. “Per moments, ha estat un tsunami” ha dit Ibon Navarro i no li ha faltat raó. El 43-38 del descans n’era la constatació. L’avantatge s’ha mantingut una mica fruit de l’esforç defensiu però la falta d’anotació ha anat tombant les coses. La segona part ha estat totalment de domini local.  El 54-49 ho explicava perfectament. En el darrer quart, amb 69-53, Gamble ha estat expulsat per una ridícula antiesportiva que es sumava a una tècnica anterior. I en aquell moment, faltant més de 6 minuts, Teodosic ha decidit posar-se a jugar i ha completat una impressionant recta final.

El més valorat avui ha estat Moussa amb 17 gràcies als 9 punts i 6 rebots acreditats, tot i que avui el pivot senegalès ha patit molt en defensa. Hannah ha estat el màxim anotador amb 15.

Com sempre diem, això no para, dissabte visita la Bombonera el colíder Burgos de Peñarroya.