(87-74) Intocables a casa

(87-74) Intocables a casa 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Les estadístiques tenen una ben guanyada mala fama de fer radiografies tramposes dels partits. Fan una foto però, encara que sembli mentida, un joc amb tantes variants com el bàsquet no es pot analitzar només a través dels números. Avui el MoraBanc Andorra ha derrotat per 87-74 el San Pablo Burgos a la Bombonera trencant la ratxa d’imbatibilitat dels castellans que arribaven colíders. Els 13 punts de diferència indiquen que hi ha hagut superioritat però per fer una lectura completa avui és apropiat anar a l’estadística i mirar la valoració dels dos equips, i en aquí la victòria local s’ha produït per un rotundíssim 112-67. Incontestable. I meritòria perquè Peñarroya ha construït un equip fantàstic que donarà molta guerra aquesta temporada. Més enllà d’aquest inici enlleurnador sembla que el San Pablo és un dels que estarà lluitant per estar entre els 8 primers tota la temporada. El triomf dels d’Ibon Navarro (que han guanyat els 4 partits que han jugat fins ara a la Bombonera) s’ha fonamentat també en dos apartats més, el primer en el domini del rebot, 47 a 29. I el segon en l’elevat percentatge en el triple, 48 per cent (13 de 27).

La primera part, però, ha acabat amb 39-38 i amb la sensació que tindríem a davant un partit llarg i pesat perquè el Burgos venia amb la confiança pels núvols. La iniciativa quasi sempre ha correspost al MoraBanc però els visitants anaven trobant mecanismes per anar replicant. En el tercer quart tot ha canviat. La intensitat defensiva tricolor ha començat a picar un i altre cop fins que ha acabat desbordant el San Pablo. El 66-52 amb que s’arribava al final del quart ja mostrava un forat important. Sempre queda el dubte de si el partit es pot gronxar de nou, i més sabent el talent del rival i aquets vici pendular que tant ens agrada del bàsquet. Però no. El MoraBanc ha seguit sent sòlid i ha arribat flirtejar amb els 20 punts abans de relaxar-se un pelet al final i acabar guanyant de 13.

Els millors avui han estat Moussa i Tyson. El senegalès al més pur estil capità general amb 28 de valoració després de fer punts i agafar 13 rebots. Tyson ha valorat 24 amb 14 punts i 8 rebots i ha demostrat que ha tret el cap a l’ACB i no el pensa amagar més. Walker ha fet un partit molt complet amb 6 punts, 4 rebots i 4 assistències I Clevin Hannah ha fet 9 punts I 6 assistències.

Temps per celebracions més aviat poc. L’equip entrena demà i després ja marxa cap a Barcelona perquè dimarts espera un nou partit Eurocup a la pista del Maccabi Rishon Lezion.