(88-80) La ratxa es frena a Lleida

(88-80) La ratxa es frena a Lleida 2500 1667 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Tercera derrota en la lliga avui pel MoraBanc Andorra en la pista del Força Lleida (88-80) en un partit que els locals han guanyat merescudament sobretot gràcies a un primer quart electritzant que ha acabat 29-14 i que no es pot negar que ha afectat el partit decisivament. La resta del partit els de Lezkano han remat i remat però en els moments en els que han aconseguit girar una mica la dinàmica del partit els ha faltat aquell punt d’inspiració que avui feia falta per guanyar en una pista complicadissima. L’Espai Fruita Barris Nord ha tingut avui un ambient espectacular i uns decibelis que només es donen en les grans ocasions. A Lleida s’havien preocupat de preparar l’ambient per tombar el líder i els ha sortit molt bé. A la prèvia s’havia parlat molt de com el Lleida notaria l’absència de Carrera i el cert és que no ho ha fet. És obvi que en una seqüència més llarga la baixa d’un jugador tant important ha de fer forat però avui la resta de jugadors de Gerard Encuentra s’han unit per donar el millor que tenien i per qui escriu aquesta crònica, és possible que Força Lleida faci un bàsquet més ric  i atrevit sense Michael Carrera que amb ell.

El primer quart ha estat del Lleida. Els locals han anat sempre per davant i no només en el marcador. La capacitat de reacció d’uns i altres ha estat ben diferent des dels primers compassos i a mesura que els tirs han anat entrant la confiança dels d’Encuentra s’ha anat consolidant. I el 29-14 de final de quart no era res més que la radiografia del que s’havia vist al parquet. El MoraBanc havia de reaccionar i posar-se a l’altura d’un partit que apuntava a tenir un ritme frenètic. L’inici del segon quart ha semblat que les coses milloraven amb un MoraBanc més ferm al darrere que ha anat aturant el ritme al que volia jugar Lleida. Però les oportunitats de reduir diferències i ajustar realment el partit que es treballaven els tricolors acabaven topant amb una manca d’encert que ho complicava tot. I encara que ha semblat que els locals podien estar més incòmodes ha estat un miratge. Juani Marcos i Brito eren els protagonistes d’aquest joc elèctric al darrere i amb la línia de 3 com a gran protagonista. El forat s’ha enfilat fins els 20 punts: 47-27. Al descans 47-30. El MoraBanc de les 22 victòries i 2 derrotes no està acostumat a que el sacsegin d’aquesta manera. La reflexió del primer quart continuava valent. Calia reaccionar de valent perquè la diferència havia crescut i quedaven només 20 minuts. I el MoraBanc ha reaccionat. El partit s’ha calmat una mica i ha semblat entrar en un ritme que convenia més al MoraBanc. I mica en mica les coses s’han començat a ajustar fins un 56-49 que anunciava que el partit havia canviat. Però en aquest moment, i ens uns quants atacs, ha faltat aquell puntet de màgia necessari per capgirar un partit tant difícil. Lobo ha estat el jugador il·luminat dels locals en aquest tram. I a ell s’ha agafat el Lleida per entrar amb un 65-53 en el darrer quart. I en aquest període els tricolors ho han intentat i han estat amb opcions fins gairebé el final però s’ha de dir que Lleida, de la mà de Juani Marcos, ha controlat la renda fins acabar guanyant merescudament per 8 punts de diferència. Toca cicatritzar ràpid. Després, això sí, de donar les gràcies a l’afició que s’ha desplaçat massivament a Lleida (prop de 300). Dissabte vinent (18h30) Movistar Estudiantes visita la Bombonera en un altre partidàs.