(89-61) Eliminació però nit màgica

(89-61) Eliminació però nit màgica 1024 683 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Nit de moltes sensacions avui a la BMB. Per una part l’equip ha fet  la feina i ha obtingut una victòria incontestable per 89-61 davant del Mornar Bar. Per l’altra, i sense dubte la més important, la gent. Prop de 200 persones hi havia avui animant a l’equip. Només 200 en una instal·lació que acull milers i que està habituada a fer-ho en els partits de l’equip. Però és que cada detall de la presència del públic avui ha estat un regal. Mutu. Dels jugadors a la graderia i a la inversa. Una sensació molt emocionant i difícil de descriure. Feia 374 dies del darrer partit amb públic que havia jugat el MoraBanc Andorra. Molt temps, fins i tot admetent que la pandèmia és un enemic imbatible. Avui, durant 40 minuts i no de manera completa perquè al pavelló érem poquets, hem tornat a ser com érem. I això, és difícil de batre com a titular de la nit en les circumstàncies en què la vida ens ha posat a tots plegats des de fa ara un any. Sigui com sigui, i des del punt de vista esportiu el gran partit dels tricolors quedarà sempre marcat perquè avui l’equip ha quedat eliminat de l’Eurocup perquè Herbalife Gran Canària ha derrotat Unics Kazan en el darrer partit del grup. La victòria dels canaris signifcava l’adéu a la competició europea aquesta temporada i quedar-se a les portes del que haguessin estat els segons playoffs Eurocup de la història del club. Per tant, la nit és una coctelera salvatge de sensacions perquè, a més, en els partits ACB no està permesa encara la presència de públic i podria ser que triguéssim a veure escenes tant boniques com les d’avui. L’eliminació pot convertir la crònica del partit en una espècie repàs superflu. Però no és així. L’equip que avui ha destrossat els montenegrins ha ofert una imatge molt semblant al que va rebentar el València en el darrer partit a casa. Un equip que sap esperar el seu moment en el partit, que defensa amb el ganivet a les dents i que juga a un ritme altíssim els 40 minuts. El Mornar s’ha trobat en el primer quart amb un MoraBanc que no acabava d’anotar fàcil però de seguida ha vist que encara que els d’Ibon Navarro no haguessin arrencat amb inspiració era molt complicar fer mal regularment a la defensa andorrana. I d’aquesta manera el partit ha transitat sempre sota domini andorrà. Mornar no ha trobat, més enllà de rampells individuals, la manera de fer front al cabal físic i al joc coral local. Els parcials no deixen espai a massa dubte. Igual que el domini en el rebot ha donat encara més riquesa al joc tricolor. El màxim anotardor avui ha estat Senglin amb 16 i 17 de valoració que és el mateix que ha valorat Palsson en un repartiment de responsabilitats molt coral. El MoraBanc Andorra no pot permetre’s el luxe de desanimar-se. Queda la lliga i queda molta lliga. Començant pel partit de diumenge a les 19h a Sevilla a la pista del Coosur Betis.