(91-72) Una alegria merescuda i necessitada

(91-72) Una alegria merescuda i necessitada 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El BcMoraBanc Andorra ha guanyat avui per 91-72 el Monbús Obradoiro a la BMB completant una bona actuació, sotmetent un rival necessitat i perillós i retrobant-se amb la victòria després de 4 derrotes seguides. La crònica periodística,i és normal, posa el focus en les possibilitats de playoff renascudes de l’equip gràcies a aquest resultat però avui el que necessitaven els tricolors era tenir una alegria. El nivell de joc de l’equip els darrers 4 partits era molt millor que els seus resultats i els protagonistes insistien en què sota la superficie cruel de les 4 desfetes hi havia material per construir bons moments. Tenien raó.Avui l’equip ha estat molt superior i ha guanyat amb autoritat un Obradoiro quehavia guanyat a la Bombonera en tres de les 4 visites anteriors. O sigui que era un visitant temible. I s’ha de reconèixer que la síndrome de la mala ratxa i els efectes que genera en la confiança dels jugadors formaven part del panorama previ però un cop a la pista, i tret d’alguns moments del primer quart, el MoraBanc ha guanyat perquè ha fet bona feina. Sobretot en defensa, negant bona part de les situacions de tir amb les que els gallecs se senten còmodes. I Obradoiro, un cop ha vist col·lapsades les seves millors armes ha anat comprovant com cada cop que fixava la vista en el rival el tenia més lluny. Els d’Ibon Navarro han sumat i sumat bones accions a davant i al darrera amb un molt bon ritme de producció i amb molts jugadors disposats a contribuir. El primer quart ha acabat 17-18 i amb dubtes. La BMB, segurament fruit dels darrers partits, estava freda. I és que, en esport professional aquestes coses passen.I a partir del segon quart, la versió plena de ritme dels tricolors ha anat posant diferències mica en mica fins acabar amb un bonic 44-35. L’Obradoiro volia però si el MoraBanc apretava acabava amb la llengua fora. I la segona part ha estat, simplement, la consolidació del relat. De l’únic que es pot culpar al partit és de no haver tingut emoció però això, venint d’on veníem,tothom ho ha vist bé.

Tot i que la clau ha estat el joc coral, com tota història maca, aquesta també té alguns herois. Avui el més valorat ha estat Jerome Jordan amb 18 gràcies als 16punts i 6 rebots que ha acreditat. Bon partit també de Dylan Ennis amb 16 punts o d’Andrew Albicy amb 16 de valoració gràcies a 11 punts i 7 assistències. Jelínek ha fet 11 punts i Shurna 10 marcant la frontera del doble dígit tot ique avui es pot dir que tothom ha posat el seu granet de sorra. La reaparició de David Walker encara hi ha posat més sucre a la dolça situació.

Iara ens ve una setmana de dos partits. I quins dos partits. Divendres al Congost visita al Baxi Manresa de Joan Peñarroya i diumenge a les 19h30 a la BMB viurem un dels partits de l’any amb la visita del Barça.