(91-73) Mal partit i derrota a Zagreb

(91-73) Mal partit i derrota a Zagreb 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Hi ha partits que queden a la memòria per sempre. De fet hi ha partits que la construeixen. No serà el cas, ni de lluny, de la derrota del MoraBanc Andorra aquesta nit a Zagreb davant la Cedevita per 91-73 en la tercera jornada de l’Eurocup. Una derrota que, amb tots els respectes pels que gaudeixin d’aquesta opció, ha estat un menjar sense sal. El talent obvi de l’equip local l’ha fet mereixedor de llarg de la victòria però al davant ha tingut un conjunt tricolor que travessa una fase de dubtes que ha de superar ràpidament perquè cada tres dies s’examina i cada examen compta a final de temporada. No hi ha assignatures maries aquí. La derrota d’avui, la tercera en tres partits (i encara més per la diferència que hi ha agut) deixa ben clar que la classificació per la següent ronda de l’Eurocup a dia d’avui és un somni complicat. Impossible no perquè queda molta competició, suficient com per reaccionar, però el més important és tornar a establir contacte entre l’equip que ja jugat avui a Croàcia (o diumenge passat a Saragossa) i el que va il·lusionar tothom a l’estiu. I aquí és on hi ha la feina a fer. O de pressa perque diumenge visita la BMB un perillós Iberostar Tenerife, que està mostrant-se molt sòlid fins ara en el que va de lliga.

El partit d’avui ha arrencat amb Cedevita castigant un i altre cop la vulnerable defensa tricolor. Els homes de Peñarroya han anat tirant de libretto i de racons de seguretat en atac fins trobar la manera de convertir el monòleg en diàleg de cistelles. Però al final del primer quart el marcador era 27-19 i les sensacions no eren bones. L’inici del segon no ha estat massa diferent. El MoraBanc mostrava orgull per anar replicant però tornava a estar alarmantment malament en els tirs lliures. Encara que els lliures sumin només d’un en un acaben minant la confiança d’un equip que precisament en aquest momento no està sobrat d’aquest concepte. I en el segon quart es transitava amb diferències entre els 10 i els 12 punts pels locals. Però un parell de rampells de David Walker i Blazic han col·locat els tricolors en disposició de discutir. El partit ha arribat a la meitat amb un 45-39 que feia concebre esperances.

Però la segona part ha estat, de sortida un voler i no poder. I després simplement el réflex d’una impotència que aquesta plantilla ha de saber transformar en orgull competitiu. Perquè hi és i perquè, en trams concrets de partits l’ha mostrat. Tot i haver fet algun intent i haver mantingut distàncies en moments del tercer quart, el Cedevita ha posat distància amb facilitat en el darrer quart i ha obtingut una victòria fàcil inaugurant el seu compte particular en aquesta Eurocup.

En el capítol individual Blazic amb 14 ha estat el més valorat amb 8 punts, 6 rebots i 5 assistències. Karnowski ha anotat 11 punts, Walker 10 (12 de valoració) i Albicy ha repartit 5 assistències. Pel bàndol local, el jugador que ha fet més mal (dins d’una actuació coral) ha estat Nichols amb 20 punts.