Dia de contrastos. D’aquells en què les línies d’una crònica difícilment poden atrapar les emocions tant diverses que deixa el partit. Moltes, molt intenses i ben diferents. Per una banda, la versió més senzilla del que ha passat diu que el MoraBanc Andorra ha guanyat per 91-84 el Cafés Candelas Breogán de Lugo a la Bombonera aconseguint la 16ª victòria de la temporada (les mateixes que fa dos anys) i mantenint viva l’esperança de jugar els playoffs si es guanya a Màlaga diumenge vinent. El partit ha estat tant disputat com s’esperava i els tricolors han hagut de suar de valent per obtenir la victòria, res que no se sàpiga a la Lliga Endesa. Però anem a les emocions.

En acabar el partit, i com és costum en el darrer partit de la temporada, els jugadors s’han reunit amb els aficionats en una celebració ben maca del que tots han compartit durant 10 mesos. Ningú vol que la temporada acabi i l’equip anirà amb el ganivet a les dents a Màlaga però el darrer partit de lliga això ja és una tradició, la diferència és que aquest cop la trobada s’ha produït al mig de la pista després que els jugadors hagin aparegut un per un. Per molts d’ells,i no només pels aficionats ha estat un moment especial, perquè ningú sap que depararà el futur i l’experiència ja ens ha deixat ben clar com canvien les plantilles d’un any per l’altre. Per tant, millor fer els deures i donar les gràcies en persona sempre és un exercici d’energia positiva. Les imatges dels jugadors amb l’afició a la pìsta han estat molt boniques.

I mentre tot això passava. Mentre la memòria dels aficionats passejava per una temporada amb un títol (Lliga Catalana) i una gesta extraordinària (semifinals Eurocup) el Breogán plorava el seu descens a LEB Or. I el contrast ha esta gegant. La complicitat i alegria compartia espai amb el drama més absolut que pot viure un equip professional, el descens de categoría. El Breogoan ha merescut més, segur, però la seva història acostuma a repetir.se en els equips que baixen. Lesions, mala sort en molts finals ajustats i la sensació que no s’ha estat tant lluny de l’objectiu. Però la classificació colpeja cruelment els somnis si no van acompanyats de resultats i això li ha passat avui als gallecs.Per projecte i per afició, la sensació és que tornaran aviat.

El partit? Ha estat un mal de queixals terrible. El Breogán ha manat durant tres quartes parts del matx i, per moments, semblava capaç de conquerir la BMB i allargar la seva lluita una jornada més. Atents, intensos i jugant amb intel·ligència,els de Tito Diaz han sotmés els tricolors durant més de 30 minuts. L’evolució del marcador, com el cotó, no enganya. 9-15, 22-26, 30-38, 41-47, 53-57, 67-71i fins aquí. En els dos darrers parcials els d’Ibon Navarro ja estaven per davant, sobretot, perquè s’han posat a defensar amb molta més fermesa.

El millor de l’equip avui ha tornat a ser Moussa Diagne que està fent una temporada sensacional. El senegalès ha fet 17 punts i ha agafat 10 rebots per30 de valoració. 17 punts i 17 de valoració ha fet David Jelínek i 17 ha valorat Rafa amb 14 punts i 4 assistències. També ha fret 17 punts amb moltes accions de mèrit Dylan Ennis.

El MoraBanc dormirà avui sabent que en el rush final de temporada haurà demostrat a tothom que malgrat el carregat del calendari i les moltes lesions, l’equip lluitarà fins el darrer segon pel gran objectiu de la temporada.