(92-84) VIUS!

(92-84) VIUS! 1063 979 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha guanyat avui per 92-84 Urbas Fuenlabrada i segueix viu en la lluita per la permanència. I és que el partit d’avui era d’aquells dramàtics per que la conseqüència d’una derrota hagués estat el descens de categoria. La felicitat no ha pogut ser completa en clau tricolor perquè no s’ha pogut superar l’average particular del partit de la primera volta que el Fuenla va guanyar de 14 a casa seva. El MoraBanc, guiat avui per una energia brutal compartida per tots els jugadors que han trepitjat el parquet, ha estat just guanyador del partit. No han jugat perfecte els d’Òscar Quintana però vistes les circumstàncies s’ha de dir que han estat excel·lents. El millor MoraBanc Andorra de la temporada s’ha vist sempre quan ha pogut pujar revolucions, defensar intens i a partir d’aquesta inèrcia els tirs han anat entrant. I amb aquest ABC, que sembla simple però la simplicitat sempre és el repte de qualsevol equip, els tricolors han sustentat el seu domini en un partit que ha tingut errors i nervis per part dels dos equips. L’estadística indica que el domini en el rebot 36 a 26 ha estat determinant en la victòria local. També ho ha estat, sense dubte, Codi Miller-McIntyre. El base nordamericà ha valorat 32 amb 25 punts i 9 assistències i ha estat el solista que ha portat l’orquestra en un d’aquells partits en els que la feina s’ha repartit bé.

L’evolució del marcador ens explica que el partit ha estat igualat i que la diferència s’ha fet en la part final del segon quart. El primer quart ha acabat 19-20 i els dos equips s’han fet mal i s’han vigilat a parts iguals. Els visitants treien profit del pick and roll central i el MoraBanc mostrava l’energia de la que parlàvem abans. Aquesta força motriu, un cop la precipitació ha deixat pas a una major concentració, ha portat Urbas Fuenlabrada a col·lapsar davant l’agressivitat dels d’Òscar Quintana. El 50-39 del descans davant d’una Bombonera embogida era una bona radiografia de la diferència generada en un segon quart fantàstic en clau tricolor. La segona part el MoraBanc ha desenvolupat amb mà mestra una idea que aquets aquest equip ha patit molt durant la temporada per poder portar a terme: Ha sabut jugar bon bàsquet tenint avantatge i fer-ho de forma madura. A pesar d’alguns errors causats pels nervis a flor de pell s’ha de remarcar que els tricolors han sabut resistir tots els intents de reacció visitant, que han estat uns quants. De fet Urbas s’ha arribat a posar a només 3 punts 55-52. I tot i això la idea amb la que avui el MoraBanc volia guanyar s’ha mantingut i amb pinzellades de diversos jugadors, amb Hannah assumint galons cap el final. El darrer minut i mig ha estat una mica boig perquè superar l’average era una possibilitat real i això ha acabat fent més mal que bé. Al final la victòria és importantíssima i obre la porta el MoraBanc Andorra a convertir el següent partit a Saragossa en una autèntica final.