(96-67) Així segur que no

(96-67) Així segur que no 1000 666 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota dura i molt preocupant  (96-67)avui del MoraBanc Andorra a la pista d’Ucam Múrcia i no només perquè un altre partit s’escapa sinó per la imatge i la sensació de no haver tingut cap mena d’opció de guanyar avui. Ucam ha mostrat tota la seva energia i exhuberància, la de tota la temporada vaja, i davant d’això els tricolors han jugat un paper de víctima que segur que no estava en els plans. L’equip necessita força i energia per encara una recta final de la temporada en què la permanència és un objectiu tant real com dur. Cap dels partit decisius d’aquí al final seran amables i caldrà jugar-los amb l’agressivitat amb la que avui ha jugat el nostre rival. I ha fet molt bé de fer-ho.

El primer quart ha estat un desastre. Ucam Múrcia ha imposat um ritme altíssim d’intensitat des del primer segon i el MoraBanc no l’ha pogut contestar. Ho ha intentat a l’inici però amb la sensació d’enfrontar-se a una potència superior des de tots els punts de vista. Cada acció dels murcians recollia determinació, força i velocitat davant d’uns tricolors que, a més, no han tingut encert de fora ni en alguna cistella fàcil. Eudal ho ha provat tot en aquest primer període però les peces de recanvi que sortien des de la banqueta no milloraven els que s’asseien. I en el moment en què Múrcia ha enganxat encert de fora el marcador s’ha enfilat a diferències importants. El 32-13 de final de quart no només era la suma de punts de cada equip, també era l’indicador del que estava passant. El segon quart tenia una missió clara i era millorar les coses, fonamentalment perquè Ucam massa millor no podia jugar i a la inversa el mateix pel MoraBanc. El segon quart hi ha hagut partit i això des del punt de vista tricolor ja ha estat una evolució en positiu. Amb millor posicionament defensiu i amb rampells de Codi i Arteaga en atac els de David Eudal han arribat a treballar-se el dret d’arribar al descans en força millor condicions que a la fi del primer quart. Però aquestes oportunitats produïdes des del treball haguessin necessitat venir acompanyades d’una mica d’encert de fora i durant tota la primera part el percentatge ha estat molt fluix amb un 2-12. Al descans 46-29 i males sensacions, d’estar molt lluny d’un Ucam Múrcia, tal i com s’esperava, excel·lent.

Després del descans les coses no han millorat. I no ho han fet perquè Ucam Múrcia avui ha estat molt superior. En cada tram de partit la superioritat s’ha mostrat de diferents maneres però a la pista avui han manat els locals. Els primers minuts del tercer quart ha semblat que l’energia dels tricolors podia ser diferent. Però ha estat un miratge. Massa lluny en quasi totes les accions de poder inquietar l’atac local i massa tard en l’execució de l’estratègia defensiva. I els 20 punts han deixat de ser la mesura per començar a flirtejar amb els 30 ja en el darrer quart (76-47). I el partit ha deixat de ser incòmode per passar a ser directament una tortura. Poques vegades, igual cap, un darrer quart s’ha fet més llarg pel MoraBanc Andorra els darrers anys. L’equip ha estat trist i frustrat oferint una imatge que dista molt del que ha caracteritzat el club els darrers anys. La vida continua i com sempre es diu en aquests casos el calendari pot ajudar per intentar oblidar el més ràpid possible el desastre d’avui. Dimecres partit a Ankara d’Eurocup i dissabte a les 18h a la Bombonera una autèntica final, i s’ha de començar a dir així cada partit, contra Surne Bilbao Basket.