(97-78) Victòria i declaració d’intencions

(97-78) Victòria i declaració d’intencions 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bc MoraBanc Andorra ha obtingut avui la primera victòria europea de la temporada i ho ha fet de manera incontestable. Tant que per un públic acostumat a viure uns quants thrillers per temporada ha estat un partit un pel insòlit. El 97-78 final és un bon resum dels mèrits d’uns i altres. I el més interessant és que no es pot dir que els d’Ibon Navarro hagin saltat al parquet determinats a destrossar el rival allargant el dolç moment de diumenge contra el Barça. Tot el contrari. Els primers compassos han estat absolutament visitants i arribant a marcar una diferència que ha fet demanar temps a la banqueta local, 13-20. Els alemanys semblaven més frescos de cames i estaven encertadíssims de tres. Exactament el que ha començat a passar però a l’inrevés després del minut d’Ibon. I quan el MoraBanc s’ha posat les piles ha quedat clar que tenia energia i de la bona. Durant 25 minuts de partit el Ratiopharm s’ha anat protegint com ha pogut davant l’allau de joc tricolor. El segon quart ha acabat 30-15 i del 21-22 del primer quart s’ha passat a un 51-37 que no era el capítol final. Intensos en defensa, agressius en el rebot i molt encertats de tres, els tricolors han arribat a gaudir sobre el parquet en una exhibició de compartir la pilota i de joc coral amb tots els jugadors contribuint i amb 6 per sobre de 10 punts. El matx ha anat transitant durant la segona part amb aquest guió. Un MoraBanc centrat i unes diferències sobre els 20 punts o més. En el darrer quart, com era de preveure, la concentració ha baixat un pel i els alemanys s’han arribat a col·locar a 17 però d’aquí no han passat.

El MoraBanc s’ha agradat i ha enviat un missatge a la competició i a si mateix: aquesta temporada també vol ser protagonista a Europa. Una dada per acabar, d’aquelles que quan son així no discutiria ni el més “hater” de les estadístiques: la diferència de valoració entre els dos equips ha estat 123-73, una animalada.

Qui ha fet més punts avui ha estat Todorovic amb 15 valorant 21 però és que avui el partit ha estat una exhibició coral. Tyson ha fet 10 punts i ha agafat 5 rebots, Llovet ha valorat 16 amb 11 punts i 7 rebots en el seu millor partit de tricolor. Clevin Hannah ha repartit 8 assistències i Jelínek ha fet 12 punts.

L’equip pensa de de ja mateix en una sortida tradicionalment complicadíssima contra Gran Canària.