Content i amb un punt d’emoció que no ha volgut amagar, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ha tingut avui un honor com a president que no és fàcil d’igualar. Ell és el màxim dirigent del club en el 50 aniversari de l’entitat. Aixàs ha començat fent un tomb per la història, ja remarcable del club, “poc es podien imaginar aquells pioners, que heu vist en el video que hem posat fa un moment, que el club avui estaria a punt de culminar la seva 10ª temporada a l’ACB i hauria jugat tres temporades consecutives competició europea havent arribat fins i tot a unes semifinals”, unes paraules pronunciades unes hores abans que l’equip marxi cap a València per participar en la Fase Final de la Lliga Endesa.

“Per mi avui és obligatori un reconeixement a totes les persones que han fet possible que avui ens trobem on ens trobem. I en especial a tots els presidents que ha tingut el club abans que jo: Magí Maestre, Joan Alay, Eduard Molné, Carles Fiñana i Manel Aràjol” ha afirmat Gorka Aixàs, que ha afegit “és un honor per mi haver recollit la feina feta durant tants anys. I entre tots ells el més especial i autèntic de tots, el senyor Alay a qui podríem dir que dediquem més que a ningú aquest aniversari”.

Aixàs ha mostrat durant la roda de premsa la primera gran acció de l’aniversari “precisament en uns dies mostrarem una iniciativa que ens fa molta il·lusió. En el partit contra el Real Madrid del dia 24 a les 18h30 portarem una samarreta en homenatge a la nostra història i als pioners. És l’equipació que més es va portar en els primers anys del club, llueix les nostres sigles BCA i porta l’escut fundacional del club. Serà un orgull jugar així, i a més fer-ho contra el campió de lliga”.

Aixàs ha volgut en el seu parlament deixar clara la identitat sempre resistent I emprenedora que marca el club “el millor que tenim I que treballem per tenir és la nostra perseverança. No es pot dir que el Bàsquet Club Andorra no pateixi ni ho hagi passat malament molts cops però sempre trobem la manera d’ensortir-nos. I ho dic ara que estem bé però que també sabem que el món, per molts motius, pot deixar de girar com nosaltres volem”. El president ha conclòs afirmant que “volem que sigui un aniversari especial i si la situació sanitària ens va donant cada cop més treva volem  que tingui la versió més popular possible”.