Andorra i la Seu d’Urgell acolliran el campionat d’Espanya cadet

Andorra i la Seu d’Urgell acolliran el campionat d’Espanya cadet 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bàsquet club MoraBanc Andorra serà un dels amfitrions, entre el 24 i el 30 de maig, del Campionat d’Espanya de clubs cadet masculí. L’organització correspon a la Federació Catalana de bàsquet a través de la delegació de Lleida i ha confiat en el Sedis de la Seu d’Urgell i en el MoraBanc Andorra.

32 equips prendran part en la competició, entre els que hi haurà els representants d’alguns dels clubs que son referència europea en el treball amb la base com Fc Barcelona, Reial Madrid, Joventut o Estudiantes, que primer s’han de clasificar però que sempre són un clàssic d’aquestes competicions. El torneig ha estat presentat aquesta tarda a la sala de premsa del poliesportiu d’Andorra en un acte que ha comptat amb la participació del Secretari d’estat d’esports, Jordi Cerqueda; l’alcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla; el vicepresident de la federació espanyola i president de la federació territorial de Lleida Ferran Aril i els presidents del MoraBanc Andorra i el Sedis bàsquet, Gorka Aixàs i Pere Porta.

“Es tracta d’un gran esdeveniment que estem encantats d’acollir i encara més de compartir amb la Seu” ha manifestat el secretari d’estat d’esports Jordi Cerqueda, subratllant que “cada expedició, segons l’experiència de tornejos anteriors, mobilitza 60 persones entre esportistes i acompanyants, per tant la competició mourà unes 2000 persones i es calcula que podria haver unes 15.000 pernoctacions per un impacte econòmic de 750.000 euros només a Andorra”. L’alcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla ha destacat “l’esperit de cooperació entre Andorra i la Seu que ens permetrà celebrar un esdeveniment d’aquesta envergadura conjuntament”.

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, s’ha mostrat “encantat de poder ser els amfitrions d’un esdeveniment d’aquestes característiques i si, a més, contribuïm a animar el turisme en temporada baixa molt millor”. Per Ferran Aril, el president de la federació de Lleida, “es tracta d’un torneig d’un elevat nivell esportiu i l’elecció de la Seu i Andorra és un valor segur”. El president del Sedis Pere Porta ha convidat “ a tots els aficionats d’Andorra i la Seu d’Urgell a assistir als partits perquè el nivell dels equips participants és molt alt”.

El poliesportiu d’Andorra i el Pavelló Joan Alay acolliran els partits que es disputin al Principat. Cada seu acollirà 33 partits. Les dues semifinals es disputaran a Andorra i la final i el tercer i quart lloc a la Seu d’Urgell.

Close Cart
Back to top