“L’escola de valors és, simplement, el projecte amb el que volem donar forma i continuïtat al que el club ha fet tota la vida. Nosaltres volem ajudar a formar persones. Persones que juguen a bàsquet, però a la llarga será molt més important que siguin bones persones que que sàpiguin botar bé la pilota o llançar a cistella” són les declaracions del president del Bc MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, avui en la presentació de l’Escola de valors del club. El projecte, liderat pel coordinador de la base Jaume Tomàs compta amb la  col·laboració de les psicòlogues esportives de Psico B Mariona Buxó i Sònia Bigordà..

 “Sempre m’agrada dir que el meu pas pels equips de base del club em va formar com a persona. Jugant al club vaig fer els meus millors amics i aquest grup va ser després la base per formar la junta directiva que tinc l’honor de presidir” ha continuat Aixàs que s’ha referit al projecte com una “eina més que necessitàvem per avançar més i millor”.

Jaume Tomàs,una des les autoritats nacionals en esport de base, ha insistit en què “el club està iniciant un camí molt important perquè tot i que molts dels valors dels que xerrem poden anar implicits en l’esport el que volem fer és donar totes les eines tant a jugadors com a pares”. Mariona Buxó i Sònia Bigordà han afirmat que l’escola de valors ja camina i “en la primera xerrada que vam fer sobreabús amb els pares vam tenir un gran èxit de convocatòria”.

Aquests són els projectes que ja estan en marxa o calendaritzats a l’escola de valors del BcMoraBanc Andorra:

TALLERS ABÚS SEXUAL INFANTIL EN L’ESPORT

El club està desenvolupant una Campanya per la Prevenció i Educació dels jugadors que conformen la Base del Club entorn a conductes abusives, durant la temporada2018-2019 i 2019-2020. Les conductes abusives en el món de l’esport inclouen qualsevol abús en el terreny físic, emocional, psicològic i sexual. Aquesta campanya vol proporcionar eines per fer una prevenció eficaç amb els nens i nenes amb qui treballem.

 OBJECTIU: Proporcionareines, tant a jugadors com a tècnics que ens permetin implantar una prevenció eficaç i fer que el nostre marc de formació esportiva guanyi en seguretat.

METODOLOGIA: Activitats enfocades a que s’interioritzi de manera lúdica i senzilla els conceptes sobre l’abús sexual infantil a través de10 idees claus, adaptades a cada franja d’edat. Les activitats s’introduiran en el si dels entrenaments.

LES 10 IDEES CLAUS

 1.  El respecte és la primera regla de l’esport
 2. No és la teva culpa
 3. Quan algú et tracta malament i et fa mal és per un abús (mal ús) de poder
 4. Cada persona té el seu paper
 5. El teu cos és teu i pots dir que “No”
 6. Hi ha secrets que fan mal
 7. L’esport ha de fer sentir-te bé
 8. No et quedis aïllat: participa en tots els equips de la teva vida
 9. Parla, opina, decideix i no et callis
 10. I sobre tot, dóna el primer pas: Demana ajuda!

ELS PARES ENTREN EN JOC.

OBJECTIUS

 • Empoderar als pares per afrontar els reptes d’educar els fills/es vinculats al món esportiu.
 • Promoure una preparació dels pares per a l’establiment d’una educació competent i afectuosa.
 • Aprendre a autogestionar les pressions de la família, de l’entorn social i esportiu.
 • Treballar el coneixement empàtic respecte a l’origen de les reaccions i emocions que manifesten els seus fills/es.

ESPORT I VALORS PER TOTA LA VIDA.

Donat a que en l’esport és el context ideal per a que els valors es desenvolupin i s’enforteixin.

Projecció i col·loqui “Projecte Hamza”:

‘Hamza’ és un documental que mostra una història d’èxit. Explica el trajecte vital d’un jove català d’origen marroquí que, gràcies al bàsquet, es troba amb si mateix. El documental posa enrelleu com pot afavorir el bàsquet la integració social a la nostra societat.

2 Maig, sala d’actes de MoraBanc