El Bc MoraBanc Andorra ha fet aquesta tarda la primera presentació de la temporada 16/17. Ha estat, a més, una presentació especial ja que es tracta del retorn de Guille Colom, jugador del planter que la temporada passada va estar cedit al Peñas Osca de LEB or. La bona temporada del base/escorta andorrà de 25 anys i 1.91 li ja obert les portes de l’equip de Joan Peñarroya que coneix bé el jugador i que valora molt el pas endavant que ha fet aquesta temporada.

Colom va jugar 22 partits de lliga regular amb el Peñas Osca però va ser en eks playoffs on va destacar especialment jugant els 10 partits i aconseguint un nivell de protagonisme important en els partits que van portar els aragonesos a disputar la final per l’ascens amb el Melilla.

“He treballat molt a Osca i vinc aquí a intentar aprofitar totes les oportunitats que pugui tenir” explicava el jugador del planter en la presentació del seu retorn davant dels mitjans de comunicació. Colom ha dit també que “he treballat molt per tenir aquesta oportunitat i vinc a tope i amb molta il·lusió, crec que estic preparat per ajudar l’equip i agraeixo molt la confiança que té el club en mi oferint-me un any més de contracte”.

“Pel MoraBanc Andorra és molt important poder anunciar que un jugador del planer com el Guille torna per incorporar-se directament al primer equip i ho fa perquè s’ho mereix i perquè aquesta temporada a Osca ha fet un pas endavant a mesura que avançava la temporada ha manifestat el General Manager, Francesc Solana que també ha afegit que “aquesta temporada la plantilla en la que pensem será d’onze o dotze jugadors” en comparació amb els 10 amb que es van començar les temporades precedents.

“ Treballem perquè Shermadini sigui el referent de l’equip i a partir d’aquí seguirem” ha manifestat Solana sobre la confecció de l’equip de la pròxima temporada, explicant també que “el fet que fitxem Guille Colom no vol dir en cap cas que algun jugador no segueixi”.

Guille Colom va ser jugador de la base del MoraBanc Andorra entre el 99 i el 2009, arrencant en la categoria Premini i acabant en júnior. Els estudis el van portar a Saragossa, on s’hi va estar tres temporades amb l’Olivar i el Casablanca (aquestes dues darreres a Lliga EBA). El 2013 va tornar a Andorra, on va estar compaginant el Sènior B amb el primer equip. En la temporada 14/15 va arribar a debutar a la Lliga Endesa i va ser el millor jugador del Sènior B a lliga EBA. Guille Colom és el fill de la llegenda del BCA, Quim Colom, i germà del jugador de l’UNICS Kazan Quino Colom.