La segona entrega del Champions for UNICEF, igual que la primera, va jugar el paper que s’esperava. Molt bon humor, molts somriures i tones de solidaritat per ajudar els projectes que té al Congo i Camerún el comitè andorrà d’UNICEF. De fet els noms dels equips que van jugar els dos partits de bàsquet van ser Obala, Kinkala, Bamena i Brazzaville, ciutats congoleses i cameruneses.

El primer dels partits va convocar una representació important de la vida pública andorrana. Polítics com el Síndic Vicenç Mateu, el ministre de finances Jordi Cinca o consellers generals com Jirdo Gallardo van demostrar bona traça davant la cistella. La ministra de cultura i esports Olga Gelabert va ser de les destacades així com en la vida empresarial van obsequiar amb bones accions el director de GrandValira, Alfonso Torreño, el de Caldea Miguel Pedregal i el de Pyrénees David Fraissinet. Menció apart en aquest partit mereix l’actuacio del conseller de MoraBanc Òscar Aristot que va tenir minuts realment il·luminats. Al final intercanvi d’abraçades i els corresponents retrets simpàtics. No podía ser d’una altra manera, el matx va acabar en empat gràcies a uns tirs lliures de Koldo Àlvarez de Eulate, el seleccionador nacional de futbol.

El segon partit va ser una de les concentracions de talent esportiu més rellevants que es recorden a Andorra. Per una banda els jugadors del MoraBanc Andorra i de l’altra una llarga llista d’alguns dels millors esportistes d’Andorra. L’esquí va estar representat amb Joan Verdú, Marc Oliveras, Carmina Pallàs o Lluís Marín. L’atletisme amb Cristina Llovera. El judo amb Laura Sallès. El rugby amb Eric Risco i Edo Jamrulidze. El muntanyisme amb els germans Casal i Ferran Teixidó i el futbol amb Ildefons Lima, Cristian Martínez, Òscar Sonejee i Josep Manel Ayala. El món de les motos va comptar amb la presència estel·lar dels germans Pol i Aleix Espargaró, Ricky Cardús i Ruben Xaus. El partit, curiosament, també va acabar amb empat gràcies als tirs lliures decisius de l’entrenador de l’equip de Bamena, Xavi Luque, que va tenir un impacte clau ens els moments importants del partit. De destacar la capacitat de l’àrbitre Igor Esteve per solucionar els inesperats problemes que li anava plantejant un partit que va acabar amb prop de 50 persones a la pista.

Una demostració total de bon rotllo i companyonia, i tot per una bona causa. Donar suport als projectes que el comité d’Andorra d’Unicef té al Congo i a Camerún. Així va ser el segon Champions for Unicef. Ja hi ha ganes de veure com será el tercer l’any vinent.