Complint amb la nostra feina

Complint amb la nostra feina 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El River Andorra MoraBanc torna al camí de la victòria davant el Leyma Natura Corunya per un clar 79 a 62 tornant a mostrar la millor versió de l’equip. Demostrant de nou que aquest conjunt sap aixecar-se de les derrotes.

No seria un partit fàcil, la derrota del passat cap de setmana havia demostrat que qualsevol rival pot donar-te la sorpresa. I més, l’equip que a la primera volta havia aconseguit dominar el joc dels andorrans i derrotant-los de forma clara. Atents a l’equip i motivats al 120% per sortir a demostrar davant l’afició que el partit davant el Barça B havia quedat en un ensurt. Els de Peñarroya volien tornar al camí de la victòria i deixar les coses com estaven.

La concentració era màxima, i malgrat un inici dubitatiu, la defensa començava a funcionar com els millors dies i el River MoraBanc feia un parcial de 9 a 0 de sortida per deixar les coses clares de bon començament. Els andorrans dirigits per Dani López jugaven amb el cap i amb una intensitat defensiva destacable. El parcial de sortida obligava als visitants a demanar el primer temps mort del matx. Els de Peñarroya seguien fent el seu partit malgrat les primeres cistelles del Corunya arribant a parcial de 0 a 6. No hi havia nervis, es veien segurs del que feien i malgrat ser un primer quart amb baixa anotació, els River Andorra MoraBanc seguia amb una diferència clara al marcador al final del primer quart, 18 a 9.

Només sortir als primers segons del segon quart, la màxima de més 12 a favor la situava Asier Zengotitabengoa. El matx estava dominat per la defensa, i els andorrans no semblaven relaxar-se ni un segon en aquest aspecte i això ho agraïa el públic. Ara bé, en atac, l’encert no era tant elevat com altres jornades i costava marxar al marcador com el joc estava demostrant. Tot i això, més 15 de màxima, 24 a 9. El rival, fent-se fort al seu joc interior, també tenia alguna que altra ratxa anotadora, que feia que seguis amb possibilitats d’apropar-se al marcador. Davant una zona visitant, el base Éric Sánchez, que tornava desprès de la lesió, anotava de 6’75 per trencar la defensa. Els visitants no desaprofitaven les opcions arribades dels tirs lliures i seguien exigint als andorrans que continuaven mostrant una bona versió. Al descans, el 38 a 21 deixava tranquil•litat als aficionats per encarar la darrera part del partit.

Com havia passat al segon quart, el primers instants del tercer quart, el River Andorra MoraBanc col•locava la màxima de 19 amb una cistella de Navarro. Davant qualsevol intent de retallar diferències del rival, Peñarroya tallava la reacció amb un temps mort per endollar als seus. Amb la defensa s’estava dominant el partit, però també calia fer-se fort en un aspecte com el rebot, i així va començar a ser. De moment, baixa anotació en un tercer quart on l’agressivitat defensiva permetia robar pilotes i la qualitat en atac va començar a sorgir. 51 a 39 al final tercers 10 minuts.

Darrer quart, partit molt encarat, i el River Andorra MoraBanc que no deixava dubte que fins al darrer segon la intensitat seria màxima. Ara bé, un darrer quart on el Corunya va sortir més endollat tornava a requerir un temps mort andorrà. Només un ensurt i per si de cas, dos triples de Green deixaven vist per sentència el matx, 64 a 47, i poc marge de reacció visitant. Les accions de joc va desenvolupant-se amb la tònica defensiva com a cap visible amb un Trias que tornava a ser el dominador de la zona. La distància màxima va seguir augmentant amb bones accions de López i Green. Al final, minuts per Toi Gabriel que aixecava els aplaudiments de l’afició local. Matx superat, victòria per 79 a 62.

El tècnic, Joan Peñarroya, valorava així el partit en roda de premsa: “Penso que hem estat bé en defensa, la nostra sortida ha estat la correcta. Victòria molt important a gaudir demà dissabte i a pensar en el següent. Els equip que volen guanyar lligues és quan el seu treball defensiu és bo. Avui hem tingut aquest esperit i té clar que hem de jugar així. Hem tret un partit davant un rival que juga molt bé les seves armes”.

La victòria compleix amb la feina que havia de fer el River Andorra MoraBanc que desprès de la derrota s’ha sobreposat i ha tornat a demostrar la millor versió d’un equip que ja suma 20 victòries i que s’ha guanyat a pols estar tan a prop de l’objectiu final. Demà podria ser la primera oportunitat. Amb la victòria andorrana, el Palència ha de guanyar a la seva visita a Lugo per evitar que el River Andorra MoraBanc aconsegueixi l’ascens. Demà, estarem pendent, tot i que el tècnic afegia: “Veurem el partit però no cremarem cap neurona, ni tenir sensació de neguit pel que passi a aquest partit. Anem primers per què ens ho hem guanyat nosaltres. No cal mirar a altres. Ens ho hem guanyat nosaltres”.

Amb la tranquil•litat d’haver fet la feina el River Andorra Morabanc encara un cap de setmana que pot ser històric. En cas de no ser així, divendres vinent tindrem una nova oportunitat davant el Planasa Navarra i de nou, com a locals, davant la nostra afició. El que està vivint el River Andorra MoraBanc s’ho ha guanyat a pols.

RIVER ANDORRA MORABANC: Trias (14), López (13), Hampl (2), Navarro (10) i Sánchez (2) – Cinc Inicial – Éric (7), Martí (2), Fernández (0), Green (19), Blanch (3), Gabriel (0) i Zengotitabengoa (7)

Jugador més valorat Green amb 28 punts de valoració

LEYMA NATURA CORUNYA: Cabanas (22), Hernández (2), Herrero (3), Hannes (0) i Cain (14) – Cinc Inicial – Amoke (12), Lucas (9) i Noguerol (0)