(77-82) Exigent i profitós primer partit de preparació davant un Limoges més rodat

(77-82) Exigent i profitós primer partit de preparació davant un Limoges més rodat 2000 1333 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha acabat morint de peu en el Vè Trofeu Encamp Bàsquet davant un rival més fresc i més treballat en aquestes dates. Els del Principat, tot i els alts i baixos que mai falten en un partit preparació, han donat bastantes senyals de quina ha de ser, i serà, la seva identitat: Lluitar.

La primera prova no era gens fàcil davant un Limoges CSP que ha demostrat estar més rodat en ja el seu tercer partit de preparació. Amb les papallones a l’estòmag de tornar a competir, hem pogut lluitar de valent en uns primers compassos marcats per la igualtat. Endollats tots els jugadors en quant tocava sortir, el 17-17 justificava el bon duel que estaven donant ambdós equips. Una bona versió de Marin Maric (màxim anotador del partit amb 18 punts) no ha estat suficient per aguantar l’envestida francesa del final de quart (2-9 de parcial), el qual finalitzava amb el desfavorable 19-28. Els de Natxo Lezkano anaven a remolc a nivell de ritme i físic, i ara també en el marcador. Mostrant una millor cara en defensa en aquest període, però sense trobar l’encert de cara el cèrcol. Limoges continuava amb la bona inèrcia del final del primer període i col·locava la màxima diferència en el marcador (minut 12, 19-33). Rafa posava “llum” a l’equip i endollava cinc punts seguits per trencar la diferència de deu punts. Una distància que s’ha mantingut fins arribar al descans amb el 39-47.

La tornada dels vestidors ha estat gairebé un reflex del final del primer assalt. Un Limoges encertat des de la línia exterior ha tornat a furgar en la ferida tricolor fins col·locar una diferència de 15 punts en el marcador, nou màxim avantatge (minut 25, 47-62). Tot i el temps mort demanat per l’entrenador del MoraBanc Andorra, el marcador reflexà la mateixa distància en finalitzar el tercer quart, 55-70. El desencert en la línia de tirs lliures començava a ser una llosa en un partit que físicament s’anava endurint. Quan les cames menys responien més ho feia el cor dels nostres. Els tricolors tornaven a fer l’estira-i-arronsa i trencaven novament la barrera dels deu punts (minut 34, 61-70). Ara l’objectiu era mantenir-ho el màxim possible, perquè els francesos ja havien demostrat saber prémer l’accelerador abans. Un triple de Markel Starks li posava la cirereta al pastís a la lluita que estava plasmant l’equip a pista, però el Limoges contestava ràpidament amb una cistella i addicional que feia mal (minut 37:20, 70-81). I sí, el resultat final ha estat de 77-82 després de que Tyson Pérez tanqués el partit des de la línia de tres punts. Un marcador final un pèl enganyós i que deixa tot tipus de sensacions al MoraBanc Andorra, com tots els partits de preparació.

Estadística del partit

L’equip ha lluitat de valent davant un Limoges molt més rodat, s’ha notat força, i ara toca tornar a la feina per preparar el repte d’aquest mateix diumenge dia 27 (18:00 hores) a Monzón davant l’UCAM Murcia.