Ja coneixem el calendari de la Lliga Endesa 2019-2020. Una nova edició on tornarem estar al tret de sortida per sisena temporada. Una competició que la primera setmana ja tindrà doble jornada, concretament entre el dimarts 24 de setembre i el cap de setmana del 28 i 29.

Desprès del primer desplaçament a la Jornada 1, el dijous 26 de setembre ales 20h, per visitar la pista del València Basket, els aficionats de la BMB podran veure el seu equip en les següents dues jornades, rebem al Fuenlabrada,el dissabte 28 a les 18h, i a la tercera jornada, el 5 i 6 d’Octubre, el nou projecte del Barça.

A la primera volta ens visitaran equips com Unicaja (Jornada 9), Baskonia(Jornada 11), Tenerife (Jornada 13) o Joventut (Jornada 15). El primer enfrontament davant el campió de la Lliga Endesa, el Real Madrid, serà a la jornada 14, a Madrid (21/22 Desembre). La primera volta l’acabarem al Nou Congost de Manresa.

La segona volta l’iniciarem rebent al Monbus Obradoiro. El Real Madrid ens visitarà a la jornada 26, concretament el cap de setmana del 28 i 29 de Març.Un calendari de la Lliga Endesa que ens farà disputar la darrera jornada fora de casa per enfrontar-nos al Montakit Fuenlabrada.

El tècnic, Ibon Navarro valorava així l’inici de la lliga Endesa: “Molt exigent el calendari. Iniciem a una pista Eurolliga, la jornada 3 de nou davant un equip Eurolliga. Pots pensar que és millor jugar davant d’aquests equips quan han iniciat la competició europea amb la seva doble jornada, però cal pensarque els agafarem amb poc rodatge i amb internacionals que hauran arribat no fa gaire. Caldrà aprofitar la nostra oportunitat”. Tot i això el tècnic afegia: “Ens hagués agradat acabar la lliga a casa, però al final, els calendaris, els fas bons o dolents tu mateix, amb la teva regularitat. És el que és. Ho farem el millor possible amb el pas dels partits”.

Recordem que la Lliga Endesa, ja des de la temporada passada,  presenta un calendari amb el criteri de jornades no idèntiques. Això vol dir que els nou partits de cada jornada de la primera volta no es disputaran necessàriament en la mateixa jornada de la segona, sinó que podran repartir-se en diferents jornades.