Dia de somni, bany de realisme

Dia de somni, bany de realisme 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Dia gran. 4300 persones a la Bombonera. Però dia que requereix una crònica dual. Va haver màgia, tota l’esperada, però al final el Reial Madrid es va endur la victòria ahir del Principat per 70-79. Rudy Fernàndez amb tres triples consecutius va ser el botxí dels homes de Joan Peñarroya, que van completar una actuació remarcable.

“Ens ha faltat creure’ns-ho” va manifestar Joan Peñarroya en roda de premsa. La traducció del que va dir el tècnic es el que va passar en els dos minuts següents al 62-62 en el darrer quart. L’equip andorrà va ser capaç de remar i remar durant tot el partit amb el marcador en contra fins empatar el partit a 62. Però en aquest moment, tot i tenir diverses possessions, no van arribar els bàsquets que capgiressin el marcador. Això va propiciar l’aparició final de Rudy Fernàndez.

Al descans el marcador era 36-41 després d’una primera meitat en què el millor que es pot dir de l’equip andorrà és que va poder suportar l’embrenzida madridista sense que es desfigurés en excés el marcador.

El tercer quart va ser el més bonic i va viure l’eclosió en el partit de Thomas Schreiner amb tres triples. El Madrid havia arribat a marxar de 12 però se’l va tornar a subjectar.

Al final, tot i el soroll de bogeria que hi havia a la BMB, els blancs van ser més freds i es van endur la victòria. El primer dels ports de categoria especial que li venen a casa al MoraBanc Andorra va acabar amb derrota. Els de Peñarroya rebran el Barça en el següent partit a casa i l’Unicaja a continuació.

Dimecres a Madrid, nou partit de lliga a la pista del Movistar Estudiantes. Això no para, per ningú, tampoc pel MoraBanc Andorra que segueix 13é perquè tots els rivals que anaven per darrera també van perdre.