El bàsquet com a eina de transmissió de valors fonamentals

El bàsquet com a eina de transmissió de valors fonamentals 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Departament d’Institucions Penitenciàries del Govern i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra han iniciat un taller pels interns del Centre Penitenciari per introduir el bàsquet com a eina de transmissió de valors fonamentals.

 

Aquesta és la segona vegada que ambdues institucions treballen plegades. La primera va ser dins del projecte ONE TEAM portat a terme juntament amb l’Eurocup. Aquest cop, i vist l’èxit de la primera edició, la iniciativa s’ha decidit recuperar per part del Departament i del club com a una bona eina d’inclusió i valors.

 

Els objectius del taller són diversos, entre ells:
– Motivació i desconnexió: espai per desconnectar de la rutina i gaudir dels beneficis de l’esport.
– Transmissió de valors: mitjà per inculcar valors essencials, com ara el treball en equip, la disciplina i la superació personal.
– Reinserció social: àmbit inclusiu i de suport.

 

El taller aporta beneficis per als interns, ja que millora la salut física i mental, fomenta les habilitats socials i emocionals, redueix l’estrès, i fa que els interns dediquin part del seu temps a hàbits saludables.

 

Per a Miquel Àngel Garcia Val, director del Departament d’Institucions Penitenciàries, “és primordial que actors externs com el MoraBanc Andorra col·laborin en les tasques de reinserció per als interns del Centre Penitenciari, ja que això permet tenir un ventall extens d’activitats per oferir a les persones privades de llibertat. Activitats de qualitat, que no únicament són de caire ocupacional, sinó que com en aquest cas són educatives i productives, ja que potencien aspectes molt importants com són la socialització, la responsabilitat i els hàbits de vida saludables”.

 

El taller, que es va iniciar el passat novembre, compta amb la participació de 9 interns del mòdul de penats i està guiat per l’entrenador de la base del club, Carles Alonso. Constarà inicialment de vuit sessions amb la possibilitat de prolongar-lo.

Close Cart
Back to top