Multitudinària presentació ahir del llibre El joc que estimem a l’Hotel Prisma d’Escaldes Engordany.  Els 13 relats d’amor al bàsquet que proposa el llibre, el segon del club després de l’exitós Tu estàs sonat del 2015, van despertar la curiositat de molts membres de la família del bàsquet al país. El fet que el que es recapti íntegrament amb la venda del llibre vagi íntegrament a UNICEF també va contribuir a donar força a l’acte.

Els 13 autors van ser presents i l’únic que no va poder assistir és el prologuista, el pilot de cotxes Albert Llovera que sí confirmava, en canvi, la seva assistència dissabte per firmar exemplars a la prèvia del partit contra Rio Natura Monbús Obradoiro (21h a la BMB).

Entre els més sol·licitats, sense dubte, va estar David Navarro que signa el relat El meu estimat Seat Ibiza en  el que explica un dels canvis més bruscos que pot patir un esportista. “Vaig passar en pocs dies de jugar a la LEB or a Girona davant de centenars d’espectadors a fer-ho davant 10.000 persones a la Copa del Rei”. Navarro explica en el seu relat com el va incorporar el València a mitja temporada i el títol ve a tomb de la modèstia del seu cotxe quan el comparava amb els models que tenien  els seus companys d’equip. Navarro, que es va fer un tip de signar llibres, explicava que “participar en un llibre així és una gran alegria i més si és benèfic”.

Un altre de les estrelles de la nit va ser José Luis Llorente, que va signar tants o més llibres que Navarro. Llegenda del bàsquet espanyol i jugador franquícia del recordat Festina Andorra dels anys 90, Llorente signa el relat Quatre anys inoblidables que repassa amb bon humor i molt d’afecte el seu pas pel BCA i pel país. “Ha estat un plaer col·laborar amb aquest projecte i recordar moments tant bons no només per mi, també per la meva família ” manifestava Joe Llorente durant l’acte.

El president Gorka Aixàs va exposar que “el llibre és una declaració d’amor al bàsquet i si a més podem ajudar UNICEF doncs encara millor”. La directora del Comité andorrà d’UNICEF, Marta Alberch, igual que Aixàs autora d’un dels 13 relats, es mostrava “molt agraïda per la publicació d’aquest llibre i per la col·laboració que tenim amb el Bc MoraBanc Andorra que ens permet dotar de visibilitat els nostres projectes”.

A banda de Navarro, Llorente, Aixàs i Alberch els altres autors són el l’escriptor Iñaki Rúbio, l’escriptora Alexandra Grebennikova, el Conseller General Jordi Gallardo, els periodistes Marisol Fuentes, Àlex Lliteras, Toni Alonso  i Sergi Cano i el vicepresident del club Xavier Mujal.

El Joc que estimem es podrà comprar a totes les llibreries del país a partir d’aquesta setmana i també el proper dissabte a la prèvia del partit contra l’Obradoiro a la BMB, on està previst que els autors també signin a tots els aficionats que els ho demanin.