El que no et mata et fa més fort

El que no et mata et fa més fort 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Un segon. Un sospir en la vida d’una persona. Però en bàsquet pot ser la mesura de totes les coses. Faltava un segon per arribar al minut 45 de partit quan el belga Axel Hervelle va anotar des de cinc metres la cistella que donava la victòria al Bilbao Basket al polisportiu d’Andorra per 75-76.

Abans el partit havia deixat moltes emocions pel retorn de l’ACB a Andorra després de 18 anys i també un matx tancat i espès jugat al ritme que van voler els bascos que gairebé sempre van anar per davant en el marcador.

Tot i el domini del Bilbao Basket, que va marxar al descans nou punts per sobre, el MoraBanc Andorra va tenir la virtut de no marxar mai del partit. Constància, fé i una mica més d’encert des del perímetre van permetre els homes de Joan Peñarroya equilibrar les forces en els dos darrers quarts.

Els 40 minuts van acabar amb empat a 66 i amb la sensació que en un dia normal des del tir lliure la victòria s’hagués quedat a casa però el desencert des de la línea va ser una xacra pesant ahir per l’equip andorrà.

La pròrroga va tenir la mateixa tònica. Bilbao per davant, joc pesat i amb poca alegria i un Todorovic imperial sota les cistelles(30 de valoraciió).

Fins que va arribar el desenllaç. Sada va posar el MoraBanc Andorra per davant amb una cistella delicada, massa per ser la decisiva en un duel tant metal•lúrgic. I va arribar Hervelle. I amb les mans al cap, molts aficionats van assistir a la decepció que sempre suposa perdre al darrer instant. Proporcional a l’alegria dels 100 bascos que van venir ahir.

Trias, amb 10 punts i 10 rebots, va ser el jugador més ben valorat(20) del MoraBanc Andorra.

Dissabte nou duel a casa contra el Laboral Kutxa de Vitòria, una nova oportunitat de sumar la primera victòria de la temporada. Això tot just comença i ja ho diuen, el que no et mata et fa més fort.