El sabor de la victòria a domicili, 60 a 64

El sabor de la victòria a domicili, 60 a 64 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria, sí, VICTÒRIA, amb majúscules la que s’emporta avui l’equip del pavelló d’Illumbe de sant Sebastià. Amb majúscules per moltes coses, però sobretot per seguir mirant endavant.

Segurament hi ha partits millors però també, i sense por a equivocar-nos, no hi ha més partit satisfactori que del de la victòria a domicili. Això és el que hem fet avui, aconseguir una victòria a Sant Sebastià per 60 a 64. Temps desprès el somriure al viatge de tornada ha estat una constant.

La nostra entrada al partit no ha estat bona, diguem que freda com el pavelló que ens rebia. Un equip local molt més endollat començava marcant parcials al seu favor. Uns parcials que els homes de Joan Peñarroya aconseguien neutralitzar amb esforç però sempre remant. Tant és així que els Delteco GBC marxava al final del primer quart amb una diferència de 16 a 9. Gran part d’aquesta avantatge venia pels problemes al rebot.

El segon quart, les coses havien de canviar. Dos coses bàsicament, l’encert de cara a cistella i el treball defensiu que ens està caracteritzant les darreres setmanes. Aquests dos petits objectius dins del partit van començar a ser una realitat. Intensitat defensiva davant un equip amb dos vells coneguts com Clarck i Dani Pérez, i que sustentava el seu treball en l’MVP Norel. Els tricolors aconseguien mostrar els seus trets diferencials i ajustar el marcador al descans amb 28 a 26.

Estàvem al partit, i volíem la victòria. Sortida del descans amb intercanvis de cistelles de les dues parts.  Es notava que manava més el respecte i la importància del partit entre els dos rivals. Passa’t l’equador d’aquest tercer quart, els locals imprimien una nova marxa al partit que el BC MoraBanc Andorra no sabia aturar. Fet que va provocar una segona part del quart més decantada per al GBC. 47 a 41. Tocava remar de nou en el darrer quart.

Ara bé, als homes de Peñarroya ja els hi va la marxa i posar-se a treballar quan les coses no van bé. Dit i fet, tota aquella anotació que no havia arribat fins ara i aquella defensa insistent apareixien per anar recuperant la diferència i per arribar als moments claus amb el marcador ajustat. Era l’hora de donar el cop definitiu. Pit i endavant que liderats per Blazic i Stevic, l’equip cada segon s’ho creia més, i els nervis no jugaven en contra, tot el contrari. Als moments decisius, aquells moments on tremola el canell no van aparèixer.

L’equip aconseguia l’objectiu tan buscant i desitjat. 60 a 64. VICTÒRIA. El conjunt sabia sobreposar-se a dos contratemps importats com eren els errors als tirs lliures i els rebots, amb treball, defensa i constància. Arguments per avui explicar la primera victòria fora de casa de la temporada 2017-2018.