Aquest diumenge comença ( i es disputa fins el dissabte 28) una nova edició del Campionat d’Espanya cadet de bàsquet masculí que, igual que en l’edició de l’any passat, coorganitzaran Andorra i la Seu a través del MoraBanc Andorra, el Sedis Bàsquet, el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de la Seu.

El torneig és un gran esdeveniment amb 32 equips participants. Es calcula que el moviment que genera, entre participants i aficionats, pels llocs on s’organitza és de prop de 2000 persones. L’impacte econòmic del campionat està calculat per experts en 750.000 euros.

“L’any passat va anar tot molt bé i per nosaltres és un privilegi tornar a organitzar aquest torneig” ha manifestat el president del MoraBanc Andorra Gorka Aixàs, que ho ha completat dient “i encara més per tenir la possibilitat de fer-ho conjuntament amb el Sedis amb el suport de l’ajuntament de la Seu i del Govern d’Andorra”.

Per Isidor Alberich, regidor d’esports de l’ajuntament de la Seu “es tracta d’una molt bona notícia esportiva però també turística per Andorra i per la Seu”. Pere Porta, el president del Sedis ha manifestat que “pels nostres jugadors cadets és important i un mirall poder veure jugadors d’aquesta qualitat en acció”.

En relació a l’edició de l’any passat, la diferència principal és que la final i el tercer i quart lloc es jugaran dissabte al Poliesportiu d’Andorra. Les semifinals es jugaran aquest cop a la Seu. La Federaciò espanyola de bàsquet va rebre valoracions molt positives per part dels equips participants i aquest ha estat l’argument principal per repetir seus del torneig.