Empoderament contra el Bullying

Empoderament contra el Bullying 2560 1706 BC Morabanc Andorra (web oficial)

L’assetjament i l’abús són xacres que el món arrosega des que és món. I lluitar contra aquests comportament, que lamentablement sempre han resultat molt temptadors, és una responsabilitat que el MoraBanc Andorra afronta sempre amb determinació. En els equips de la base, i amb l’ajuda de les psicòlogues de PsicoB Sònia Bigordà i Mariona Buxó, es treballa amb els equips i es fan dinàmiques que tenen com a objectiu despertar per sempre les consciències dels joves. El Govern d’Andorra, a través del ministeri d’educació, també és molt sensible amb el tema des de fa anys. Una bona mostra d’aquesta sensiblització es va veure en l’acte de la campanya #ActuamosContraelBulling que s’ha celebrat avui a la Bombonera.

Una jornada que es quedarà gravada a la retina per al miler de nens i nenes d’entre 12 i 14 anys, alumnes de 1r i 2n de l’ESO provinents de tots els centres escolars andorrans. L’acte, presentat per Alejandra Llambés, va arrencar amb les paraules d’Ester Vilarrubla Ministra d’Educació i Ensenyament Superior, que va insistir en una màxima: “Els casos no és que augmentin, el que volem és que aflorin els que ja existeixen “. La ministra va posar les mires al ciberassetjament i va apostar per l’empoderament dels joves, als que va animar a canalitzar les emocions després d’un període difícil per la pandèmia. Tot seguit, Antonio Martín va agraïr l’hospitalitat rebuda tant pel Principat d’Andorra com pel mateix MoraBanc Andorra, destacant la bona acollida de l’acte a cadascuna de les visites. El president de l’Acb va fer un repàs de la campanya des del 2019 fins a l’actualitat, animant els assistents a parar esment al relat dels ponents: “Són ells els que poden condicionar i fer entendre els més joves que l’assetjament és una xacra absolutament prescindible i que no aporta res”. A partir d’aquí, les emocions es van succeir en un matí intens. De Nacho Llovet, al testimoni d’Albert Llovera, un esportista andorrà que, després de ser l’esportista més jove als Jocs Olímpics d’Hivern de Sarajevo 84, va canviar la vida després d’un accident esquiant que el va deixar en cadira de rodes, superant-se a si mateix per acabar convertint-se en l’únic pilot discapacitat a participar en un Campionat Mundial de Ral·lis. Tampoc va voler faltar un nom mític a la història del bàsquet femení, el de Lucila Pascua, jugadora de l’UCAM Múrcia i actual presidenta de l’Associació de Jugadores de Bàsquet. El seu discurs va donar pas al de David Aguilar (Hand Solo), el jove andorrà que es va bolcar al món de Lego per evadir-se del bullying que patia a l’escola. La seva tècnica i la seva destresa li va permetre fabricar-se una pròtesi de més precisió per al braç.

Un altre exemple de vida de què prendre nota. El Poliesportiu d’Andorra ressonava amb l’aplaudiment del miler de nens i nenes congregats. Molts d’ells, com indica el lema de la campanya de l’Acb per combatre l’assetjament escolar (“Posa’t a la pell!”), van acabar l’acte posant-se la calcomania d'”actuem contra el bullying” que se’ls va lliurar a l’entrada . No hi va haver millor simbolisme per a un dia tan especial.

Close Cart
Back to top