Avui ha obert portes a l’edifici CIAM d’Escaldes-Engordany (Carlemany 8) l’exposició 50 anys junts, 50 anys del Bàsquet Club Andorra. El Comú de la parròquia i el MoraBanc Andorra presenten una mostra d’algunes de les millors imatges de les darreres 5 dècades d’història del club. La mostra no només recull fotografies sinó que també permetrà els visitants veure de prop alguns objectes, peces de roba o trofeus que tenen rellevància històrica pel club. Així es podran veure samarretes del Festina Andorra (una de Francesc Solana), trofeus importants aconseguits pel club, els estatuts fundacionals de l’entitat i samarretes de les primeres equipacions originals dels anys 70. Una pilota signada per tot el Festina Andorra 91/92 (el que aconsegueix l’ascens a l’ACB) també forma part de l’exposició.

“Tot i que els temps no posen  les coses fàcils seguim sent tossuts, sent fidels a la nostra història, per poder celebrar el nostre 50 aniversari de la millor manera que podem” ha afirmat el president Gorka Aixàs en la roda de premsa prèvia a obrir portes. El dirigent ha afegit que “tot i que el club és un i es va fundar fa 50 anys, hi ha tants clubs com persones n’han format part. Totes i cadascuna d’elles amb les seves històries i records”. La ministra Sílvia Riva ha fet una intervenció en roda de premsa destacant la feina feta durant molts anys per les moltes persones que han estat al club i ha volgut subratllar “la capacitat del club per il·lusionar la gent”. La Cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, s’ha mostrat “molt contenta de poder acollir l’exposició  en la parròquia on va començar tot pel Bc Andorra”.

La primera visita, realitzada per un grup molt reduït i seguint les recomanacions del ministeri de sanitat, l’han presidit la Cònsol Major d’Escaldes-Engordant, Rosa Gili i la ministra de cultura i esports, Sílvia Riva. L’exposició romandrà oberta amb accés gratuït fins el 27 de febrer. Els horaris d’obertura son dilluns de 15h a 19h. De dimarts a divendres de 10 a 13h i de 15 a 19h. Dissabte de 9 a 13h i de 15 a 19h i diumenges i dilluns matí tancat.