El Bc MoraBanc Andorra ha presentat avui una nova edició del Dia de les Llegendes, el dia en què s’homenatja un equip que ha estat important en la història del club. El partit de diumenge a les 17h a la BMB contra Monbús Obradoiro servirà per reconèixer la feina i el mèrit de totes les pioneres del bàsquet femení al club i al país. El primer equip jugarà amb una equipació que pràcticament idèntica ala que portava el Bàsquet Club Andorra femení de finals dels anys 70. A diferència d’altres celebracions de Dia de les llegendes, aquest cop no es  reconeixerà la feina d’un equip i temporada concrets sinó que la idea és fer un homenatge a tota una època de pioneres.

“Van ser les primeres dones que van jugar a bàsquet a Andorra i son molt importants en  la història del nostre club i òbviament de l’esport del país” ha exposat Gorka Aixàs que ha explicat que diumenge “al descans el públic de la Bombonera tindrà l’oportunitat d’ovacionar-les com es mereixen”. El president també ha afirmat que “a curt termini la nostra intenció és tenir més equips femenins de base sense renunciar a tenir un sènior que és un objectiu clar que tenim però que volem fer quan podem defensar el projecte en el temps i consolidar-lo, un fet que anteriorment no ha estat fàcil de fer”.

El president ha estat acompanyat en la roda de premsa per Elena Sans, que ha estat entrenador a i jugadora del club i que possiblement sigui un dels grans exponents d’aquelles pioneres. A més , mai ha deixat de dedicar-se al bàsquet com a entrenadora de base, actualment al BC Escaldes. “Totes les jugadores d’aquells anys que han estat contactades per aquest reconeixement estan molt il·lusionades” ha exposat Elena Sans, que ha afegit “serà un retrobament per totes perquè amb moltes fa anys que no coincidim”.