“La línia entre l’èxit i el fracàs és molt fina i aquesta temporada ho hem pogut veure perfectament, no ha estat una temporada fàcil i podem estar satisfets de com l’hem acabat”. Aquesta seria una de les frases més interessants de la Roda de premsa de balanç de la temporada que ha fet aquesta tarda el tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya. Arrenca la fase de reflexió “ara haurem de fer l’anàlisi de com ha anat tot amb el Francesc Solana, tenim més temps que l’any passat per posar-nos a treballar” ha manifestat el tècnic.
Peñarroya ha comparegut davant dels mitjans per darrer cop en l’exercici 2014-15, és la roda de premsa número 89 que fa des del mes de setembre. Girar la vista enrere ha permès avui al tècnic aportar una visió ponderada dels pitjors moments de la temporada “vam estar en una espiral perillosa els mesos de gener i febrer, quan vam acumular 8 derrotes consecutives però al club vam seguir confiant en la nostra feina i al final les coses han sortit bé”. Peñarroya no centra únicament en l’arribada d’incorporacions com Bogdanovic, Stojanovski o Jawai la reacció de després de la Copa del Rei, “vam canviar alguns dels rols de l’equip, vam fer algunes intervencions que ens van sortir bé i vam aconseguir ser un equip millor, més sòlid”.
L’entrenador s’ha mostrat content “pel fet d’haver competit amb tothom” i ha destacat que després de moltes temporades guanyadores “ens ha tocat aprendre a conviure amb la derrota, tot i que abans de començar ja érem conscients que no seria fàcil”. Els periodistes han posat el tècnic en la tessitura de triar el millor i el pitjor moment de la lliga, i no hi ha hagut gaires dubtes “el pitjor moment va ser el partit que perdem a casa contra el Gipuzkoa perquè va arribar a semblar que el projecte podia trontollar i el millor el dia que aconseguim la permanència aquí amb la nostra gent contra el Sevilla”.
El creixement social del bàsquet al país és “un dels elements dels que estem més satisfets, juguem per la gent i veure tanta gent al poliesportiu cada dues setmanes ens posa molt contents”. Sobre els moviments que es puguin fer en el mercat, la resposta ha estat clara: “l’estiu serà llarg, hi ha un marge d’un mes per començar a fer moviments”.
Darrera roda de premsa, la següent ja serà per parlar d’una altra temporada, amb noves il·lusions, segur que amb nous jugadors però que segur que ja no serà la primera, la del retorn a l’elit després d’una llarga pausa de 18 anys.