L’Escola de valors proposa una conferència sobre Joc Net amb Marco Trungelliti

L’Escola de valors proposa una conferència sobre Joc Net amb Marco Trungelliti 1280 720 BC Morabanc Andorra (web oficial)

L’Escola de valors del Bc MoraBanc Andorra organitza dilluns vinent una nova xerrada sota l’enunciat: Joc Net, un deure, no una opció amb el tennista professional argentí Marco Trungelliti com a gran protagonista. L’acte tindrà lloc dilluns a les 20h a la sala d’actes de MoraBanc i és obert a tothom. Trungelliti, que és resident a Andorra, és el 167 del rànking mundial ara mateix i la setmana passada es va proclamar campió del torneig challenger ATP de Florència. El seu nivell esportiu, tot i ser alt i estant consolidat en el professionalisme des de fa anys (ara en té 29) no el va catapultar a la fama en el curcuit ATP. Trungellitti és un símbol de la defensa del joc net portat fins a les últimes conseqüències.

El tenista argentí va denunciar els tripijocs de partits de tennis en les categories Challenger i Futures han estat el principal focus de preocupació en el món del tennis en els últims anys. Molts tennistes es deixen caure en les urpes dels apostadors amb la intenció d’aconseguir ingressos ràpids mentre altres han denunciat aquestes pràctiques. Trungelliti va mostrar al medi argentí La Nació com una organització que es dedicava a arreglar resultats dels partits va voler comprar-lo perquè es deixés perdre.

Els fets van tenir lloc al juliol de 2015, quan Trungelliti va rebre un missatge d’un home que li oferia un patrocinador. No obstant això, en la reunió que va tenir amb dos homes, aquests li van dir que es dedicaven a arreglar partits i que, si es deixava perdre, podria percebre entre 2.000 i 3.000 dòlars si era un partit d’ITF Future, entre 5.000 i 10.000 si era d’ATP Challenger i entre 50.000 i 100.000 dòlars si el matx era de categoria ATP. Trungelliti va explicar que el mètode consistia a rebre una trucada d’un número ocult i facilitar un contacte que rebria els diners en efectiu.

Dies després de la conversa va denunciar davant la Unitat per a la Integritat del Tennis (TIU) aquest intent de manipulació. El contingut d’aquest correu deia: “Els escric perquè una persona em va contactar per a ‘un tipus de patrocini’. Ens vam reunir per parlar del ‘patrocini’. Després de parlar amb ells vaig entendre que m’estava dient que estava en un negoci d’apostes. Òbviament em va dir que estigués tranquil però no podia perquè odio això. No estic segur de què fer. Em podeu dir què faig? Tinc el seu nom, el seu telèfon i algunes coses que em va dir “.

Les converses entre els apostadors i Trungelliti van continuar els mesos següents amb tres missatges i una nova petició de reunió i Trungelliti va denunciar la por que tenia si es descobria aquest cas. Fins que, en un moment determinat Trungelliti explica com la TIU va descobrir l’entramat. El descobriment va suposar la suspensió per sanció de diversos jugadors que després van sotmetre Trungelliti a situacions desagradables fregant el mobbing laboral quan algú va divulgar que el seu testimoni havia estat clar en la investigació. Tot i aquesta complicada situació, Marc Trungelliti es va mantenir ferm i fa poc, just després de caure eliminat en primera ronda de l’US Open manifestava que “prefereixo estar mort vint mil vegades abans que estar al costat de la corrupció”.

Mariona Buxó i Sònia Bigordà (PsicoB), les psicòlogues esportives de l’Escola de valors també participaran en l’acte analitzant la rellevància del joc net.

Close Cart
Back to top