És un jugador especial i la darrera roda de premsa a Andorra havia de ser especial també. Andrew Albicy ha rebut avui el premi MoraBanc al jugador més solvent de la temporada i ho ha fet en un acte carregat d’emocions connectades al comiat del base francès al club en el que s’ha fet figura en l’àmbit europeu. El jugador ha acabat emocionat i no ha pogut evitar les llàgrimes mentre agraïa el suport al club, als companys i als aficionats amb els que ha compartit les tres darreres temporades. La sala d’actes de la seu central de MoraBanc ha estat l’escenarid’un moment bonic i carregat de nostàlgia perquè marxa un dels elements claus per explicar els tres darrers anys d’èxits al club. Anys en els que la música que ha sonat ha tingut sempre el ritme que ha marcat un director d’orquestra compromès sempre amb l’equip i amb progressar individualment. Pocs jugadors han ofert un repertori de maduresa acumulada com Albicy en el seu recorregut com a tricolor.

“He crescut en aquest club i només puc donar les gràcies a tothom per l’ajuda, sempre portaré Andorra al cor” ha dit visiblement emocionat Andrew Albicy poc després de veure un vídeo de comiat que recordava moments d’aquestes tres temporades. “Les meves ambicions professionals passen ara per jugar en un equip d’Eurolliga i per això marxo” ha exposat el jugador, que ha afegit “no sé encara on jugaré però l’interès de diversos equips em fa pensar que podré jugar Eurolliga”. Albicy ha volgut destacar que “el nostre públic sempre ens ha ajudat a guanyar partits i per mi és el millor del món”. Per altra part, s’ha quedat amb tres moments d’aquestes temporades “quan vam jugar la Copa del Rei, el playoff contra el Barça de la temporada passada i el playoff d’Eurocup contra Villeurbanne d’Eurocup d’aquesta temporada però no és fàcil escollir-ne tres perquè n’hi ha hagut molts”.

El president Gorka Aixàs ha manifestat que “estem parlant d’un jugador històric que podríem ja situar a l’altura del que va representar pel nostre club José Luis Llorente els anys 90”. El president ha admès que “caldrà treballar però ho farem per reinventar-nos i tornar a ser competitius que és el que volem”. El director general de MoraBanc i amfitrió de l’acte, Lluís Alsina, ha destacat que “la marxa d’Albicy és una notícia trista però alhora li estem molt agraïts pel que ha donat al club”.