MoraBanc Andorra 72-ICL Manresa 77. Sense Final

MoraBanc Andorra 72-ICL Manresa 77. Sense Final 1707 2560 BC Morabanc Andorra (web oficial)

MoraBanc Andorra 72-ICL Manresa 77. Sense final. Tot i que avui hi haurà una final, és clar. A les 21h i la disputaran el Fc Barcelona Lassa (guanyador amb comoditat del Divina Seguros Joventut per 78-52) i els manresans. Però la sensació que va quedar a les graderies de la BMB és d’haver-.se quedat sense una festa que venia molt de gust. I la culpa va ser de l’ICL Manresa que va estar un pelet millor en la fase més calenta del partit i de l’excés de nervis dels tricolors que tot i tenir bons moments no es van desempallegar del tot en cap moment de l’atac de responsabilitat de debutar davant l’afició. I el cert és que la nòmina de coses que va fer bé l’equip de Joan Peñarroya no va ser gaire menor que la dels manresans però potser en la llista d’errors, l’equip del bages va tenir més fredor en la gestió del partit.

El primer quart va acabar amb 19-17 pels andorrans però va obsequiar el públic assistent amb l’habitual carrusel de parcials i contraparcials que és un clàssic de la pretemporada. Els dos punts d’avantatge local parlaven d’un partit molt equilibrat en què ningú acabava de manar. Estava clar que ni Peñarroya ni Ibón Navarro havien posat els seus equips en pista per passar de puntetes per la competició.

El segon quart va mostrar un Manresa poderós en el rebot ofensiu i començant a trobar Auda i Suggs quan calia. En el MoraBanc el més clarivident de cara a cistella era Jelinek mentre Shermadini tenia molts problemes per dominar. Albicy, Burjanadze, Walker o Antetokounmpo jugaven a empentes convertint-se en els millors exemples del superavit de ganes d’agradar que, a vegades, pot arribar ser contraproduent. Va ser el cas. Un triple molt llunyà de LLuóis Costa va posar el 30-36 al descans. Era poca diferència però deixava clar que esperava un partit incòmode.

El tercer quart ha estat el del MoraBanc. Més intens en defensa i amb Nacho Martín assumint responsabilitats i animant a acompanyar-lo a Stevic i Shermadini. El període ha acabat amb un parcial de 24-15. El 54-51 després de 30 minuts feia presagiar un thriller per acabar. I així ha estat. Punt a punt. Polzada a polzada es va anar decidint en partit i quan va tocar van emergir Auda i sobretot el canell de Suggs per aconseguir fer el cos de diferència necessari. No molt, Però el que feia falta. Massa per un Andorra imprecís.

El jugador més ben valorat del Morobanc Andorra va ser, de llarg, Nacho Martín amb 21 gràcies als seus 11 punts i 8 rebots. Jelinek va ser el màxim anotador amb 12. Ara toca esperar a la lliga Endesa. El dijous 6 a les 21h, a la BMB, debut espectacular contra l’equip del moment, l’Herbalife Gran Canària.