MoraBanc Andorra, el nou projecte per a l’ACB

MoraBanc Andorra, el nou projecte per a l’ACB 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El BC Andorra i l’entitat bancària MoraBanc han presentat avui l’acord de col·laboració per al proper projecte del club a l’ACB. Desprès de 32 anys units en el creixement del BC Andorra i de l’esport de la cistella, avui s’ha fet oficial un acord històric de patrocini entre una entitat esportiva i un patrocinador privat. Una senyal més que el projecte del MoraBanc Andorra a la lliga ACB és un projecte de país.

A falta de presentar tots els tràmits a la lliga ACB el proper divendres, el pas per trobar els requisits econòmics han quedat resolts avui. I no només per l’esmentat acord, sinó per l’anunci del Govern d’Andorra referent a la partida que des de l’administració pública s’atorgarà al repte ACB.

Anem per part, l’acord amb MoraBanc suposa, no només una fita històrica i consolidar una relació que dura més de 30 anys, sinó significa que MoraBanc passa a ser el nostre patrocinador principal i el conseqüent canvi de nom, convertint-se en l’equip Bàsquet Club Morabanc Andorra. Aquest acord de patrocini, signat per 10 anys, significa que MoraBanc aportarà les quantitats necessàries per complir amb el Cànon ACB, amb el fons de ascensos i descensos i per donar compliment a l’aval de 600 mil euros de fons de garantia de participació demanat per l’ACB.

El director general de MoraBanc, Carles Sasplugas, anunciava així l’acord històric: “Aquest equip es dirà, MoraBanc Andorra, i ens passejarem per l’ACB amb aquest nom, portant el nom del banc i del país. La nostra aportació permetrà assumir al club els pagaments més complicats per assolir ascens. És una aposta important però creiem que és una aposta de país. Per un projecte que ha quedat clar que engresca a molta gent, per una sèrie de valors que té aquest club i que compartim al 100%”.

Per l’altra vessant, la part pública, el Govern també anunciava avui la quantitat econòmica destinada al projecte de la pròxima temporada, i dues més, amb quantitats que aniran rebaixant-se segons la capacitat econòmica de l’àmbit públic que vagi assolint el club. Des de l’Executiu s’aportaran per aquesta temporada 2014-2015 la quantitat de 2’3 milions d’euros. Recordem a més, que des del Govern es realitzaran les obres pertinents per adequar el Poliesportiu a les exigències de l’ACB. Aquí, en aquest sentit, també cal agrair l’esforç que faran les federacions i entitats que formen part del Casal de l’Esport. El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, així ho reconeixia: “Avui toca estar agraït. Tant a Govern, amb l’ajut en aquest projecte, com a les federacions i entitats per l’esforç que hauran de fer davant aquesta nova realitat, els hi agraeixo la seva comprensió”.

Pel que fa als anuncis de suport rebuts avui pel club, el president Gorka Aixàs, manifestava la importància d’haver tancat contractes a llarg termini, com el de 3 anys amb Govern i el de 10 amb el patrocinador principal, MoraBanc: “Evidentment és important, ens dóna una estabilitat necessària. Nosaltres en plantegem un horitzó a 3 anys vista estant a l’ACB i per això necessitem estabilitat. Volem seguir sent igual de curosos en aquesta lliga i volem que tingui continuïtat. Ens dóna la tranquil·litat per seguir treballant i seguir creixent. Som conscients que hem de generar més recursos des de l’àmbit privat per reduir la part pública”.

El dia 11 de juny del 2014 serà recordat per tots els aficionats al MoraBanc Andorra, per als amants de l’esport i per al país en general pel fet de gairebé assegurar l’ascens a l’ACB 18 anys desprès. Una confirmació que haurà d’arribar des de la millor lliga d’Europa un cop divendres els membres del club presentin tota la documentació necessària.

Text: Toni Alonso (Comunicació MoraBanc Andorra)

Foto: Martin Imatge

Close Cart
Back to top