Oficialment fitxatge del MoraBanc Andorra a les 17h de la tarda, i presentat només una hora més tard a les oficines del nostre patrocinador principal. Nathan Jawai s’ha mostrat agraït davant l’oportunitat que l’hi ha ofert el club de tornar a la millor lliga d’Europa.

Jawai, que ja a les fotos oficials, ha estat una de les grans expectacions de l’Avinguda Meritxell, ha contestat a totes les preguntes dels mitjans de comunicació que l’esperaven. El pivot australià ha passat satisfactòriament la revisió mèdica i un cop acabada la roda de premsa de presentació ja s’ha desplaçat al Poliesportiu d’Andorra per començar a treballar a les ordres del tècnic Joan Peñarroya.

A l’acte de presentació hi ha assistit el president, Gorka Aixàs, el director esportiu, Francesc Solana, i el mateix jugador. A continuació tens les declaracions més destacades de la roda de premsa:

Gorka Aixàs: “Hem pogut accedir a Jawai per que ell ha apostat per nosaltres. Quan planifiquem la temporada pressupostàriament entenem que podem solucionar coses durant la temporada i per tant, aquest fet ja estava contemplat dins el pressupost. És una cosa que tenim previst que pugui passar. Està clar que el perfil de Nathan pot semblar inaccessible per nosaltres però no és així ja que ell creu en l’equip, ha apostat per nosaltres i ho veu com una manera de rellançar la seva carrera”.

Francesc Solana: “El raonament del fitxatge, desprès de analitzar el funcionament de l’equip, pensàvem que necessitàvem més presència en el joc interior. Des de fa dies que treballem en buscar una figura com aquesta i l’oportunitat que em tingut de contractar a en Jawai per nosaltres és molt bo. Des de fa dies que treballem en explicar qui som i com treballem i s’ha decidit per nosaltres”.

Nathan Jawai: “És interessant per mi per tornar a jugar a prop de Barcelona, en la meva primera etapa a Espanya, i poder tornar a la lliga. Jugar a la Lliga Endesa és on he jugat una de les millors etapes de la meva carrera. Ho considero, el meu fitxatge pel MoraBanc Andorra, tornar a una de les millors lligues. Des del punt de vista per oferir tornar a la lliga ACB, qualsevol altra oferta deixa de ser una prioritat. El fet de coincidir amb un antic company com en Victor Sada i l’interès del tècnic i director general ha estat determinant”.

“Aportaré físic, joc interior, presència, rebot, anotació en bona mesura i ajudar a millorar a l’equip en l’experiència que he adquirit en les altres lligues”.

“Amb Sada em parlat per telèfon, i ha estat decisiu per a que jo estigui aquí. M’ha parlat molt bé de l’entrenador, del nivell organitzatiu i professional de l’equip i això ho valoro molt. Jugar de nou amb el Victor, que espero que torni, també motiva molt i serveix per agafar confiança i tornar al millor estat possible”.

“Desprès d’un temps sense bàsquet el que m’interessa és jugar. Haurem de veure com va la temporada. No em plantejo res. Un cop acabat la temporada, segons l’interés de l’equip o d’altres equips veurem”.

“No vull tornar a casa d’hora. Si podem lluitar pels play-off ho farem. Quan s’incorpori de nou en Victor i jo em trobi bé, ja veurem on arribem”.

L’afició espera amb il·lusió el debut de Nathan Jawai. Un reforç de luxe per a un equip que vol seguir competint de la millor manera a la Lliga Endesa.