En un marc, com se sol dir, incomparable com l’Ambaixada de França, el Morabanc Andorra ha presentat avui oficialment el seu nou base, l’internacional francès Andrew Albicy. Les fotografies de rigor amb la seva nova samarreta i amb la pilota de la Lliga Endesa s’han produït als balcons de l’ambaixada amb els jardins de fons. L’amfitriona, l’ambaixadora Ginette de Matha ha rebut una samarreta tricolor de l’equip amb el seu nom. L’acte s’ha desenvolupat amb molta cordialitat i tots els participants s’han emplaçat a repetir la trobada “sobretot per celebrar que hem tingut una bona temporada”.

Aquestes són les declaracions més interessants de la roda de premsa realitzada als locals de l’ambaixada de França.

Ginette de Matha

Parlament de benvinguda.

“És la primera vegada que comencem una temporada a l’ambaixada amb un esportista francès i estem molt impressionats d’acollir a Andrew Albicy. Es tracta del primer francès que juga a Andorra des que el club ha tornat a la primera divisió espanyola. Estic molt contenta de rebre’t aquí i li desitjo molta sort en les dues temporades que jugarà a Andorra”.

Gorka Aixàs

Parlament de benvinguda.

“Per nosaltres és un honor poder presentar avui a l’ambaixada francesa Andrew Albicy, i us donem les gràcies senyora ambaixadora per la deferència que heu tingut amb el nostre club. Els equips de bàsquet professional acostumen a tenir jugadors de diferents nacionalitats. Nosaltres també però la incorporació d’Albicy és especial respecte a d’altres. És el nostre primer jugador francès i és un fet que ens fa feliços. La implicació de França amb Andorra és molt gran, vé de lluny i seguirà sent així. Per això volíem fer aquest acte aquí, a l’ambaixada i per això li torno a donar les gràcies.

I li faig una una única petició. Quan es trobi amb els ciutadans francesos que viuen  a Andorra els ho pot dir, si us plau, que estarem encantats d’acollir-los en els nostres partits. Que vinguin a animar-nos a nosaltres i a Andrew Albicy”

Albicy

“És la classe de jugador, amb les virtuts de grapa i capacitat per connectar amb l’afició que volíem per aquest nou projecte”

Objectius?

“És massa d’hora per extreure conclusions I més tenint tres jugadors al preeuropeu. El que si que estem veient i el que ens està agradant és la grapa I l’estil de l’equip”.

Copa del Rei i playoff?

“Sense perdre de vista qui som, juguem perquè això passi alguna vegada. És la il·lusió que tenim“.

Andrew Albicy

Per què Andorra?

“Estic molt content de formar part del Morabanc Andorra, per mi és un nou repte. Des del primer moment tot està anant molt bé, l’acollida ha estat molt bona i només puc donar les gràcies fins ara.  Andorra em seguia des de fa temps i van fer el que calia per convèncer-me de venir. L’entrenador Joan Peñarroya em coneixia d’un torneig sub20 en què ell era ajudant de la selecció espanyola i jo vaig jugar amb França. L’entrenador coneix com jugo i el fet que em seguís des de fa temps em va semblar interessant. Molt content d’estar aquí.”

Primeres impressions de l’equip.

“Tenim un bon grup amb joventut i amb experiència. L’ambient fins ara és molt bó. Quan marxes a jugar a l’estranger pots tenir sempre aprioris sobre això i aquí tot va molt bé. Tothom es parlar, quedem per menjar plegats. Tot és molt agradable i espero que vagi així tota la temporada. La pretemporada està anant molt bé tenint en compte que per mi ha d’haver un procés d’adaptació al joc que es fa a Espanya. La pretemporada és dura però és igual a tot arreu. Treballem per anar millorant partit rere partit, fins ara hem guanyat dos.”

Primeres impressions d’Andorra.

“Andorra és molt maco, fa calor…almenys pel moment(riu). La vida aquí és tranquil·la, simple i això m’agrada. És tot molt familiar i tothom coneix tothom. La gent s’ajuda força. Estic molt bé en aquí i estic amb moltes ganes”.

Plantilla amb moltes novetats.

“Diuen que canviar molts jugadors cada temporada no és bó però sembla que és el que calia. En pretemporada hem de trobar les nostres afinitats sobre la pista. Pel moment tot va bé. Hi ha molts equips que també han canviat molts jugadors o sigui que estaran amb el mateix problema que nosaltres. En tot cas, no será una excusa per nosaltres.”

Objectius?

“L’objectiu és jugar el playoff i la Copa del Rei. Tenim un grup que ho pot intentar. Aconseguir això seria molt maco”.