Aquest cop ha tocat d’hora en el calendari la visita d’un dels grans de la competició. Tercera jornada i encara amb la casa una mica per arreglar però amb la il·lusió de sempre per poder viure uns enfrontaments que pels aficionats tenen un sabor diferent. Especial. El MoraBanc Andorra juga diumenge a les 20h a la BMB contra el Barça en partit de la tercera jornada de la Lliga Endesa. El Barça sempre és el Barça t’ho miris com t’ho miris i sempre és favorit a la lliga espanyola si no s’enfronta amb el Madid, l’equip amb el que històricament s’ha repartit hegemonies i dinasties. I per aquí va la cosa si s’ha d’entendre el motiu pel qual els blaugrana visitaran la Bombonera amb el projecte més luxós amb diferència del bàsquet europeu aquesta temporada. Un projecte que els fa, no només aspirar a tots els títols, sinó, i això deu ser el més important, trencar el domini del gran rival a la competició. El Madrid ha marcat la pauta els darrers anys i el Barça de Pesic, tot i plantar cara, vol acabar amnb això. I per fer-ho aquest estiu va fitxar Higgins i Davies, dues de les estrelles més rutilants de l’Eurolliga. Però és que no contents amb això van ser capaços de convèncer Nicola Mirotic per tornar a Europa i abandonar l’NBA. És un equip glamourós i alhora temible pels rivals. Diumenge ho será pel MoraBanc Andorra.

Però. Sempre ha d’haver un però. El partit s’ha de jugar i quan comencin a jugar serán 5 contra 5. I en aquell moment, sobre el parquet de la Bombonera, els tricolors tindran l’oportunitat de complicar les coses el màxim possible els visitants. Els d’Ibon Navarro arriben al partit després d’una derrota clara a Mònaco en el primer partit de l’Eurocup i amb la sensació que queda feina per fer per ajustar el talent i les ganes que indiscutiblement té la plantilla. És el clàssic partit en què la motivació i les ganes estan al màxim. Passi el que passi, l’equip sortirà a competir i a agradar els aficionats que ompliran la Bombonera.

“Espero el millor Barça” ha manifestat Ibon Navarro en roda de premsa prèvia aquesta mateixa tarda i ha afegit que “no veig punts febles en el rival i possiblement tampoc ens ajudarà el fet d’haver jugat dos partits a cara o creu en pretemporada contra ells”. El tècnic ha exposat que el que més el preocupa “dels partits que hem jugat fins ara son les pèrdues de pilota i el ritme i estic convençut que si juguem amb més ritme no tindrem més pèrdues”. Ibon Navarro ha dit també que “pels jugadors nous a la lliga aquests partits estan sent un procès d’adaptació, alguns ens han dit que mai havien jugat tres partits consecutius d’aquest nivell”. Per l’entrenador del MoraBanc Andorra l’objectiu diumenge serà “competir al més alt nivell contra l’equip de moda a Europa”.

Clevin Hannah també ha comparegut avui i ha exposat que “l’equip havia tingut uns dies difícils després d’una dura derrota europea i que havien treballat dur en conceptes com tenir més cura de la pilota i de compartir-la”. Hannah ha estat exigent amb ell mateix i el seu rendiment fins afirmant que “he de millorar sobretot en les pèrdues de pilota”. Hannah ha exposat també que “juguem contra un gran equip ple de grans jugadors això segur, i el gran desafiament per tots és competir al màxim nivell contra ells”.

En pretemporada els dos equips es van enfrontar dos cops amb una victòria per cada costat. Diumenge ja anirà de debó.