Totes les coses a la vida tenen una primera vegada. Hi he temes que costen més i d’altres que costen menys però amb paciencia tot arriba. Tot aquest discurs que sempre usa la gent sàvia i viscuda va la mar de bé per introduir el partit que dissabte juga el MoraBanc Andorra a la pista del Baskonia (18h Tv en directe al canal 213 de la fibra Andorra Telecom), un lloc on en les 4 temporades prèvies sempre s’ha perdut. Donant més o menys guerra però el Buesa Arena no ha estat fins ara un lloc propici per alegries. En això té a veure, més que cap altre factor, que el rival és d’un gran potencial i que, a més, acostuma a ser molt sòlid a casa seva. El partit de demà no presenta cap condicionant diferent en aquest sentit. Baskonia arriba al partit recuperant jugadors (sobretot Shengelia) i havent-se classificat pel playoff d’una Eurolliga molt especial perquè la final4 se celebra precisament a Vitòria.

Per tant, repte de máxima altura per un MoraBanc Andorra que arriba havent tinguit una bona setmana, almenys sense els ensurts de l’anterior en què els marejos de Moussa i la gastritis de Sanè van fer arribar l’equip molt minvat al partit contra València. Els tricolors buscaran donar una sorpresa que els col·locaria en immillorable situació per un rush final en què els homes d’Ibon Navarro tenen molts enfrontaments amb rivals directes en la lluita pels playoffs. Tal i com està el calendari es pot afirmar sense problema que si el MoraBanc Andorra acaba jugant el playoff será perquè s’ho ha merescut segur perquè Saragossa ve a Andorra i s’ha de visitar Tenerife i Manresa.

“Dylan Ennis es queda a Andorra per esperar el naixement de la seva filla” ha estat la declaració més rellevant de tota la roda de premsa prèvia  i un cop feta Ibon Navarro ha afegit de seguida que “el nen naixerà aquest cap de setmana i entenem que el millor pel jugador és que estigui amb la seva dona sobretot perquè estem parlant d’un parella que no té família a Andorra”. Navarro no ha amagat que “a mi m’agradaria comptar amb el jugador però haurem de trobar la manera de jugar i ser competitius sense el Dylan”. El tècnic del MoraBanc Andorra no ha amagatque “ens espera un partit molt difícil davant d’un dels millors equips d’Europa com ho demostra el fet que jugaran el playoff de l’Eurolliga on només es classifiquen 8 equips”. Sobre l’estratègia a seguir, Navarro admet que “serà clau aturar el seu joc a camp obert”.

David Jelínek ha exposat que “haurem de posar una energiaextra en aquest partit perquè sabem que juguem contra un rival molt dur”. L’escorta txec ha dit també que “estem pendents del playoff i és inevitable mirar a veure com estan les coses o el calendari que ens queda als equips però el que hem de fer és estar centrats en guanyar partits”.

Grans emocions en el que queda de competició començant per compartir demà amb Ibon Navarro una nova visita ala seva ciutat i al lloc on es va fer entrenador. També será especial la visita per Rafa Luz o per David Jelínek que han jugat a Baskonia.