Torna la competició pel MoraBanc Andorra després de la pausa de les finestres FIBA. I l’equip d’Ibon Navarro sap que afronta a partir de demà una marató de 14 partits en 35 dies, una acumulació de compromisos oficials que es deu a un calendari ja de per si atapeït i als ajustaments que s’han hagut de fer pel brot de coronavirus que va superar l’equip. Els tricolors juguen demà a les 18h30 a la pista del Retabet Bilbao Basket el partit que, precisament, primer es va ajornar perquè el brot va arrencar allà amb el positiu de l’entrenador Ibon Navarro. Darrere d’ell en van venir 13 més, 11 d’ells jugadors. El partit, com tots els del primer tram de la marató, és molt important perquè definirà els objectius pels que podrà lluitar l’equip a la primera part de la temporada. El MoraBanc té tants partits pendents que pot pensar que tot és perfectament possible encara. La Copa, el Top16 Eurocup i ser protagonistes en totes dues competicions però per mantenir aquest relat cal anar guanyant partits. El de demà serà ben complicat perquè els bascos no han arrencat bé la competició, tenint en compte que la temporada passada van estar sensacionals, i van necessitats de victòries. Els homes de Mumbrú, tot i comptar amb només tres triomfs han venut cara la seva pell en tots els partits i no han perdut gens ni mica la seva grapa i capacitat de lluita. El MoraBanc, per tant, haurà d’estar preparat per una batalla d’alta càrrega a Miribilla.

La bona notícia a l’equip és la reaparició de Bandja Sy, que torna a l’equip ja recuperat després d’una llarga lesió de turmell que es va fer a la final de la Lliga Catalana. Saber com està l’equip tenint en compte que els darrers dos compromisos Post Covid es van guanyar però després van marxar 5 internacionals és una incògnita que demà es resoldrà. El que resulta rellevant per l’equip, i atractiu per l’aficionat, és que per molt que la gran quantitat de partits pot fer pensar en una agenda que treu fum els tricolors no es poden desenganxar del present ni un moment perquè cada partit serà fonamental. Demà Bilbao, diumenge a casa el Betis amb Joan Plaza de nou entrenador i dimecres següent el Lokomotiv Kuban Krasnodar a l’Eurocup.

“Afrontem el que ens ve amb moltes ganes i pensant en que haurem de recuperar bé entre partit i partit però els jugadors el que ens agrada és jugar més que entrenar” comentava amb un somriure Nacho Llovet a la prèvia referint-se a la marató de 14 partits en 35 dies que afrontarà l’equip a partir de demà. El pivot internacional creu que “si demà a Bilbao volem guanyar haurem d’estar bé sobretot en les nostres coses, en fer bé els aspectes del joc que se’ns donen bé”. Llovet coincideix amb Sergi Garcia i Ibon Navarro en què el pas del Covid pel vestidor “ha unit encara més l’equip perquè quasi tots vam passar per la malaltia i un cop superada vam ser capaços de jugar dos grans partits que no era gens fàcil”. Paco Vázquez, exjugador del Bilbao, ha manifestat en roda de premsa que “demà tindrem al davant un equip molt lluitador que, a més, s’ha reforçat amb un jugador important i si volem  guanyar el partit haurem de treballar molt”. Per Vázquez “és difícil saber si la finestra Fiba ens ha anat bé o malament, després dels positius ens hagués agradat continuar jugant perquè havíem tornat molt bé”.