El MoraBanc Andorra rep demà a les 20h30 el San Pablo Burgos en plena amanida de sensacions. Per una banda encara no ha desaparegut del paladar el sabor del partit sensacional contra Unics Kazan de dimecres a la Bombonera. Per una altra banda la derrota de diumenge passat a Santiago va deixar un sabor amarg en l’equip per haver acumulat molts mèrits per guanyar i no haver estat capaços de materialitzar-los en victòria amb la conseqüència perla barreja de resultats de dir adéu matemàticament a la Copa del Rei. I la darrera contribució a l’amanida és que l’irregularitat de l’equip en Lliga Endesa pot portar a pensar que el moment de l’equip és pitjor del que és en realitat. Barrejant ACB i Eurocup el MoraBanc Andorra ja guanyat 3 dels darrers 4 partits i el que es va escapar ho va fer per un punt i amb moltíssimes opcions de guanyar. Per tant la visita del Burgos no li arriba en un mal moment als homes d’Ibon Navarro, al contrari. Sí és cert que s’ha de veure com haver tret a la Copa de l’escenari i tenir l’oportunitat de pensar a llarg termini amb el playoff en l’horitzó, però lluny encara, pot afectar l’equip. Totes aquestes incògnites, amb la baixa de Jelínek, es resoldran demà davant del’únic equip de la lliga al que el MoraBanc Andorra no ha guanyat a l’ACB. El Burgos només porta una temporada a la categoria i la temporada passada li va guanyar els dos partits als tricolors. Per tant aquesta motivació també pot ser un extra. A banda d’això a Leb Or, el Burgos va ser el més semblant a una bèstia negra que es pot tenir. En més d’una ocasió els castellans es van creuar en el camí i van sortir victoriosos. Curiosament, la història sempre dirà que el primer dels dos a pujar a la Lliga Endesa va ser el MoraBanc Andorra.

En la prèvia del partit cal mencionar que pels visitants serà el primer partit sense Deon Thompson, que ha fitxat pel Zalguiris Kaunas després d’haver estat el far dels castellans aquest darrer any i mig. Tampocformarà part de l’equip Dino Radoncic, que segueix sent jugador del Reial Madrid i que ha volat a Múrcia encara cedit. Els de Diego Epifanio, per contra,ja fa setmanes que van firmar dos jugadors d’altíssim nivell, els brasilers Augusto Lima i Vitor Benite, que van arribar del Cedevita de Zagreb, rival a Eurocup. O sigui que Lima o Benite venien a jugar aquí aquest gener segur.

Ibon Navarro ha citat el bon moment de l’equip en la roda de premsa “portem tres victòries en els darrers quatre partits i el partit que hem perdut se’ns va escapar d’un punt i tenint dos tirs per guanyar” i ha afegit “però és cert que sabem que tenim aspectes a millorar i ho hem de fer”. Sobre el rival el tècnic del MoraBanc Andorra creu que els “canvis de jugadors de les darreres setmanes li han canviat la cara a l’equip i ara juguen diferent, més ràpid potser per les característiques d’Augusto Lima”. “L’equip és capaç de fer les coses bé i està preparat tàcticament i físicament però és cert que a Europa estem molt bé i a la lliga Endesa no estem tant bé i això ens genera una mica d’ansietat” i ha conclòs que “ens hem de centrar en les coses que hem de fer bé i no en les que podem fer malament perquè estem bé i el que no podem fer és relaxar-nos perquè ens ha passat que quan hem estat bé abans”.

Avui també ha comparegut el capìtà Oliver Stevic, “no és una excusa però jo sempre explico que les coses a la pista surten segons les hagis preparat en els entrenaments, demà hem de sortir amb l’energia que vam tenir en el partit de dimecres”. El pivot ha continuat exposant que “el nostre objectiu ara és el playoff i necessitem fer les coses millor a la Lliga Endesa, hem perdut massa partits a casa en la meva opinió”. El capità ha fet una anàlisi de la situació de l’equip a dia d’avui “la diferència entre partits d’Eurocup i ACB és que nosaltres avui tenim un entrenament per preparar el partit contra Burgos. A Eurocup els rivals tenen elmateix temps que nosaltres per preparar el partit però els rivals en lliga espanyola, molts d’ells, tenen tota la setmana per entrenar el que passarà durant el partit”. Sobre el partit de demà, Stevic ha dit que “el Burgos jugaràdiferent a d’altres partits perquè no comptaran amb Deon Thompson que en lameva opinió era el seu millor jugador però haurem d’estar preparats i concentrats per jugar amb la nostra millor energia. Hem d’estar preparats per un Burgos queens intentarà sorprendre”.

Al descans del partit de demà és farà una acció depromoció de la campanya de la Federació Andorrana de bàsquet amb el suport de Fiba i el MoraBanc Andorra per fer créixer el bàsquet femení.