El MoraBanc Andorra juga demà a la pista del Delteco Gipuzkoa (20h30 Tv al 272 de la Fibra Andorra Telecom) un altre dels partits claus en les aspiracions de l’equip per tornar a jugar playoff pel títol i per aconseguir guanyar-se el dret, novament, de jugar Eurocup. I per fer-ho elsd’Ibon Navarro tenen una bona col·lecció de partits molt complicats. Amb trajectes diferents a l’hora d’analitzar-ho però amb conclusions idèntiques, es tracta de partits de màxima dificultat. El de demà enfrontarà els tricolors ambel cuer de la classificació, una dada que fàcilment podria portar a equívoc sobre les capacitats del rival. Gipuzkoa fa un mes estava mort i enterrat per tots els experts, era un equip que patia molt i que havia tingut mala sort en molts partits. Dit d’una altra manera, ningú no hagués donar un duro pels de Sergio Valdeolmillos. Però la cosa ha canviat. El MoraBanc visita un rival que ha guanyat els dos darrers partits (pallissa contra Breogán a casa i victòria merescuda a Tenerife) i que ara es creu que la salvació és possible i passa inevitablement per treure partits com el que es jugarà demà a Illunbe. Dit d’una altra manera, el Delteco d’avui se sent parent de la Penya que la temporada passada va superar una situació similar, es va salvar, i ara és un dels integrants estables de la zona de playoff. Un altre detall ha d’alertar els tricolors de la perillositat del rival i és que, sense anar més lluny, el Delteco va guanyar contra tot pronòstic a la Bombonera en el partit de la primera volta. El duel serà especial per un jugador que a dia d’avui està entre els millors de la lliga, Beqa Burjanadze, que després de més d’un any lesionat ha tornat a a jugar i a tornat a ser el que era o potser millor. La motivació del georgià contra el MoraBanc serà màxima.

Des del punt de vista de l’equip d’Ibon Navarro el partit arriba després de viure la primera setmana en molt temps sense partit entre setmana. Assimilar bé la nova dinàmica ha estat el repte fonamental d’aquesta setmana per un equip que diumenge contra Gran Canària va demostrar sobradament tenir moltes ganes d’anar a per totes en la lluita pel playoff. Veure com segueix adaptant-se a l’equip Landing Sanè és un altre dels elements importants del partit. Una victòria no seria definitiva i el mateix es pot dir d’una derrota però amb el que queda de competició, el MoraBanc sap que en aquest enfrontament haurà de donar la seva millor versió.

“En aquests moments de la temporada tots els equips juguem per coses importants però queden massa jornades per començar a parlar encara de partits decisius pel playoff” ha afirmat avui en roda de premsa prèvia el tècnic Ibon Navarro que ha afegit que “juguem contra un equip que està fent les coses molt bé i que no estaven tenint uns resultats justos pel nivell de joc que estaven tenint”. L’entrenador del MoraBanc Andorra creu que “la posici óque ocupa en la classificació no reflecteix com estaven jugant i és que se’ls van escapar partits que mereixien guanyar i ara estan en bona dinàmica”. Sobre si l’equip està avisat tenint en compte que els bascos ja van guanyar a la Bombonera, Navarro ha afirmat que “amb els canvis que han fet l’equip encara ha millorat més i sobre el dia que ens van guanyar aquí crec que no és dels dies que millor han jugat, insisteixo en què és un equip que està fent bé les coses”.

Rafa Luz també ha comparegut avui i ha exposat que “la idea de l’equip é sanar partit a partit i no fixar-nos tot el temps en si som o no en llocs de playoff, ja vam fer això per la Copa i no ens va anar bé”. Luz també ha alertat que “el Delteco arriba en un molt bon moment amb dues victòries seguides i una a Tenerife que els haurà donat molta confiança”.