Demà és només 29 de desembre però el partit ja té sabor de final. Tot i que passi el que passi la vida continuarà pels dos equips i els reptes seguiran tots en marxa, el partit ja sembla una final. Tot i que és el darrer partit d’un any fantàstic pel MoraBanc Andorra amb sisena plaça a la lliga espanyola i classificació pel Top16 Eurocup el matx de demà a la Bombonera a les 20h30 contra Movistar Estudiantes porta ben penjada i ben visible l’etiqueta de final. I pels dos equips perquè els madrilenys arriben en zona de descens i necessitats de guanyar partits el més aviat possible.

El cas dels tricolors és diferent perquè el que necessiten, i tot i que no és la mateixa necessitat també colla, és recuperar l’alegria després de 3 derrotes seguides i sobretot després d’haver interromput la velocitat de creuer en una temporada en què tots els objectius brillaven amb molta força. Ara la Copa s’ha complicat molt però l’equip no vol dilatar més temps la seva reacció, i més a casa on els aficionats van marxar molt disgustats després de la darrera derrota contra Delteco GBC.

L’altre pilar, nomancat de morb precisament, del partit té nom i cognom: Shayne Whittington. El jugador nordamericà ja és jugador del Movistar Estudiantes i els capricis delcalendari han volgut que el seu primer partit sigui a Andorra . El pivot ha marcat l’actualitat de la setmana i tenir-lo en contra encara li dona més atractiu al matx perquè la tecla per activar el canvi d’equip la va activar ell.

Sigui com sigui és un fet que marca més els titulars que el dia a dia dels vestidors del bàsquet professional que estan habituats a aquests canvis. “És com funciona elnegoci” ha dit avui Ibon Navarro a la prèvia, “son coses que passen a la nostra professió i ho sabem” ha manifestat David Jelínek.

En la prèvia el jugador txec ha destacat que “ens toca fer un pas endavant com el que vam fer fa dos mesos i tornar a guanyar partits començant pel de demà”. Jelínek va veure brots verds en la derrota a Lugo de dissabte passat “vam ser capaços de lluitar fins el final i de tornar diversos cops, hem de seguir millorant però vam tenir coses bones”.

Ibon Navarro, per la seva part, no li ha tret rellevància al partit “els dos equips necessitem la victòria i espero un partit tancat”. Sobre l’arribada de Whittington al rival el tècnic ha afirmat que “reforça virtuts que ja tenien però hem d’estar preparats per una amenaça més”. Navarro ha qualificat Estudiantes com “un equip que té molts jugadors preparats per generar avantatges en el joc, jugadors de molta qualitat”.

Al descans hi haurà pluja de peluixos per col·laborar en la campanya de recollida de joguines que organitza el locutor de Ràdio Nacional d’Andorra, Òskar Royo.