Dimecres acaba el Top16 de l’Eurocup pel MoraBanc Andorra i ho fa amb un partit en què hi ha la primera plaça del grup en joc a la pista de l’Unics Kazan (17h Tv en directe RTVA). I parlar d’acabar primer de grup vol dir tenir el factor pista a favor en el primer playoff i segons com vagin les coses potser també en els següents.És a dir que tot i el recorregut per emmarcar dels d’Ibon Navarro fins ara (5 victòries en 5 partits) el darrer també l’han de competir al màxim. Si el MoraBanc guanya serà un primer de grup incontestable amb ple de victòries. En cas de perdre ho ha de fer per menys de 6 punts de diferència perquè en el partit que es va jugar a la Bombonera entre els dos conjunts el resultat va ser 86-80. Màxima ambició com hi ha hagut fins ara en tot el recorregut europeu amb tota la humilitat del món per reconèixer que el repte és majúscul perquè, tret de la derrota a Andorra, l’Unics ha estat molt sòlid tota la competició i guanyar a casa seva sembla una tasca titànica. Però si aquest repte havia d’arribar en algun moment de la temporada als d’Ibon Navarro ara sembla el més apropiat perquè les sensacions de l’equip són les millors fins ara amb molta fermesa i consistència com ho indiquen les 8 victòries seguides que portal’equip o 10 dels darrers 11 partits, una senyora ratxa que a Kazan es voldrà seguir alimentant.

El desplaçament, com sempre que es va a Rússia serà molt llarg i es pot dir que entre bus, avions i diferència horària amb el destí final, el viatge de l’equip andorrà demà cap a Kazan serà de prop de 16 hores.Se sap, s’hi compta, però a màxima exigència sempre és un factor a comentar. El més interessant de la temporada del MoraBanc Andorra fins ara és que quan ha estat, precisament, més exigit és quan ho ha fet millor. El perill principal del’Unics Kazan és el seu base Pierria Henry, Un director de joc gran i versàtil cridat a ser una estrella del bàsquet europeu si no marxa a l’NBA. Contenir-lo del tot sembvla gairebé impossible i caldrà, almenys, que no jugui còmode. L’escorta, exUnicaja, Jamar Smith és una metralleta amb la que caldrà estar molt atents també.

Per part tricolor Ibon Navarro podrá comptar amb tots els seus jugadors després de moltes setmanes en què si no passava una cosa en passava una altra. És cert que, per exemple, David Jelínek té l’alta mèdica però ha d’anar tenint minuts per tornar a ser el mateix d’abans de la lesió al genoll.

Avui en la roda de premsa prèvia al partit de dimecres han comparegut Guille Colom i Ibon Navarro.

Guille Colom

Serà un partit molt important pels dos equips perquè lluitem per la primera posició del grup. Kazan és un gran equip i haurem d’estar concentrats si volem aconseguir la victòria.

Arribem en un gran moment. Tots hem entès que si juguem amb l’energia necessària i confiant en els companys les coses surten bé. Hem de jugar a Kazan així, sense excuses i anant a guanyar.

No pensarem en l’average, hem d’anar a guanyar i en tot cas això només ho miraríem al final del partit”.

Ibon Navarro

Espero el millor Unics, el que ens va fer un 0-12 per començar el partit que vam jugar aquí. Ells jugant a casa buscaran fer el seu millor partit per ser primers i hem de fer les coses bé per poder competir al màxim en una pista molt difícil, d’un equip de nivell d’Eurolliga.

Hem d’estar actius a nivell mental i no deixar-nos anar en cap moment.

L’única explicació per la millora és el treball. I ser humils i anar al límit. En el moment en què ho oblidem deixarem de guanyar i tornarem a caure. La clau és el treball, el de l’equip i el que han fet molts jugadors individualment.