Després d’una gran victòria a Zagreb i un llarg viatge de retorn, l’equip torna avui a la feina per preparar el partit de diumenge a les 18h a la Caldeira del Monbús Obradoiro a Santiago de Compostela (TV Movistar pel canal 273 de la fibra Andorra Telecom). Pels homes d’Ibon Navarro cada partit en aquest tram de la competició té el sabor fort i autèntic de l’alta competició perquè els objectius en joc estan ben candents. Per una banda a Europa està el Top16 que ha començat molt bé i en el cas de la Lliga Endesa la idea és anar fins el final amb les opcions de Copa que hi ha, que són complexes però existeixen encara.Jugar a la pista de l’Obradoiro de Moncho Fernández no ha estat mai fàcil i ho indica clarament el balanç entre els dos equips aquestes darreres tempora des que està 3-1 pels locals. Si de cas la nota positiva està en el fet que la temporada passada, en un partit molt tancat i en el que els tricolors anaven molt justets d’efectius es va poder obtenir la victòria.

Els dos conjunts necessiten guanyar. En el cas dels gallecs perquè compten 5 victòries fins ara, menys possiblement de les que se’ls adjudicaría perquè hanfet bon bàsquet en molts partits que se’ls hi han escapat. Jugant a casa els de Santiago de Compostel·la tindran el partit ben subratllat com un dia clau. Pel MoraBanc Andorra serà el primer partit sense David Jelínek que té per un mes de baixa (esquinç al genoll esquerra) i que està fent la millor temporada de la seva carrera. Suplir el txec correctament dependrà que “jugadors com Miki Vitali o Guille Colom facin un pas endavant perquè els necessitem” manifesta el General Manager Francesc Solana. El partit també significarà amb tota probablitat el debut del pivot Jerome Jordan que ha estat presentat avui.

“Hem deixat d’estar preocupats per la Copa del Rei” ha dit en la roda de premsa prèvia Dylan Ennis, i ho ha completat “ara anem partit a partit que crec que ens pot anar millor”. Sobre la lesió de David Jelínek ha afirmat que “és una llàstima que s’hagi fet mal perquè és un dels nostres jugadors més importants, sobretot en atac, ara hem d’esperar que faci una bona recuperació i que torni el més aviat possible”.

Ibon Navarro per la seva part ha afirmat que l’equip “visitava una de les pistes més difícils de la lliga”. El tècnic del MoraBanc Andorra ha parlat d’un “partit amb una exigència molt alta davant d’un equip que té un estil diferent a la resta de la competició”. Sobre aquest punt Navarro ha abundat que “caldrà fer un gran treball per superar l’Obradoiro”. Sobre la Copa del Rei, el tècnic ha fet una de les declaracions més interessants dels darrers temps “aquest club ha anat només una vegada a la Copa del Rei i la pressió que ens havíem posat des de dins del vestidor ha estat excessiva” i ha afegit “no ha estat el mateix club ni tampoc la premsa, hem estat nosaltres i penso que no ens ha anat bé, ara ens prenem tots els partits com una final però no per la Copa sinó perquè volem intentar guanyar tots els partits, és com és aquest club”.